Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

LG och Bang & Olufsen presenterar lyx-TV

Denna bjässe från LG kommer förmodligen att gå hem hos oljeshejker och nyrika fotbollsspelare.

Av / 2023-08-22 - 15:39
LG och Bang & Olufsen presenterar lyx-TV

LG och Bang & Olufsen är välkända tillverkare av TV-apparater och high-end ljud. Nu har de gått samman för att skapa en av de mest extravaganta TV-apparaterna någonsin. Produkten heter LG MAGNIT, och receptet verkar ganska enkelt: kombinera bara LG:s mest kraftfulla TV-skärm med B&O:s mest kraftfulla högtalare!

LG MAGNIT TV-skärmen mäter hela 136 tum och använder en avancerad MicroLED-panel med 4K-upplösning och 120 Hz. Ljudet kommer från B&O:s flaggskeppshögtalare Beolab 90. (Foto: LG)

LG MAGNIT med MicroLED-teknik

MicroLED är en relativt ny bildskärmsteknik som till viss del liknar OLED, eftersom den har ”självlysande” egenskaper utan behov av en LCD-panel och bakbelysning. Men istället för att använda organiska lysdioder används små, icke-organiska lysdioder som potentiellt kan vara mycket ljusstarkare än OLED – upp till 2000 nits enligt LG. MicroLED-skärmen har också en matt beläggning som förhindrar reflektioner från omgivningen och utlovar bra kontrast i praktiskt taget alla visningsmiljöer.

Trots sin enorma skärmstorlek har LG MAGNIT en slimmad design med en rakbladsvass ram i borstad aluminium. Den är utformad för väggmontering och levereras med en liten Media Box på undersidan för förvaring och anslutning av olika videokällor.

(Foto: LG)

Ljud och fjärrkontroll från Bang & Olufsen

En TV i ultra high-end-klassen förtjänar naturligtvis högtalare som passar in i stilen. En vanlig soundbar räcker inte till för att göra den extrema bilden rättvisa. LG har hittat lösningen i Bang & Olufsens flaggskeppshögtalare Beolab 90, och både ljudet och TV:n kan styras med B&O:s lyxiga fjärrkontroll.

Beolab 90 lanserades först 2016, men är fortfarande erkänd som en av världens mest avancerade högtalare. Förutom sitt kraftfulla ljud och sin lyxiga design är den känd för att vara mycket placeringsvänlig. Med totalt 18 högtalarelement och 8200 watt inbyggd förstärkareffekt ger de en extravagant, stor och luftig ljudbild som noggrant anpassas till rummets akustik.

Vi känner igen ljudet…

Det har skrivits mycket om Bang & Olufsens extrema flaggskeppshögtalare, men Ljud & Bild är bland de få som faktiskt har testat dem, hemma i undertecknads egen lägenhet (se länk nedan). Då fick vi nöja oss med en 46-tums Beovision 11, och vi kan bara drömma om hur upplevelsen skulle ha varit med en TV som fyller hela väggen…

Från testet av Beolab 90, då tillsammans med en något mindre B&O TV (Foto: Audun Hage)
Läs också Bang & Olufsen BeoLab 90 Bang & Olufsens flaggskepp spränger gränser och går till historien som en av de bästa högtalarna vi någonsin hört.

Pris och tillgänglighet

Det exakta priset för LG MAGNIT är inte känt, men det kommer garanterat att ligga i miljonklassen, eftersom enbart B&O-högtalarna kostar cirka 1,2 miljoner kronor för ett par.

LG MAGNIT med Beolab 90-högtalare visas för närvarande i LG:s showroom i Dubai och i Bang & Olufsens butik i Riyadh. Platserna är knappast slumpmässigt valda, eftersom det förmodligen är här de flesta potentiella kunderna finns. Emiraten och Saudiarabien är kända för sina oljerikedomar och fotbollsklubbar med extrema löner. Vem vet, kanske kan detta bli Neymars eller Ronaldos nästa TV?

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Apple TV med tvOS 18 får stöd för 21:9-format

Elgiganten: Nu tar TV-försäljningen fart!

Samsung: Den nya The Frame-modellen är här.

TCL lanserar ny TV-modell med bred målgrupp

Här är TCL C855

Här är TCL:s "The Frame"-konkurrent

Här är Panasonics TV-modeller för 2024

Loewes OLED-TV-apparater är nu "Made in Germany"

Enorm 3D-skärm från LG

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Rulla till toppen