Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Huawei lanserar sin första smart-TV

Kinesiska Huawei är kända för sina avancerade och prisvärda smartmobiler. Nu vill de in i vardagsrummen med sin första smarta TV!

Av / 2019-09-19 - 21:43
Huawei lanserar sin första smart-TV

Under lanseringen av den nya Mate 30-serien med mobiltelefoner plockade Huawei-chef Richard Yu fram en annan kanin ur hatten.

Huawei Vision blir det kinesiska märkets första TV. Men TV-biten är bara en av dess funktioner, säger Richard Yu: Egentligen är det här mer som en smartmobil eller en smarthögtalare med extra stor skärm!

Den nya TV:n kan bland annat skryta med 4K-upplösning (3840 x 2160 pixlar), inbyggd ”AI Eye”-webbkamera, 5.1-ljud, touch-fjärrkontroll och röststyrning. Den ska också kunna fungera som huvudkontrollen i ett smart hem fullt av IoT-produkter (Internet of Things) samt kunna integreras tätt med Huaweis egna mobiler. Grunden till allting är HarmonyOS, som är Huaweis egenutvecklade operativsystem och användargränssnitt.

Inbyggd AI-webbkamera

En säregen finess i Huawei Vision är den inbyggda ”AI Eye”-kameran på ovansidan av TV:n. Förutom uppenbara användningsområden som videosamtal ska den kunna användas med andra funktioner som ansiktsigenkänning, rörelsesensor och liknande.

Fjärrkontrollen är full av moderna och fiffiga detaljer som touch-panel och Bluetooth. Den kan också laddas med USB-C. Det har en finess som Huawei kallar ”One Hop Projection”, som direkt skapar en anslutning mellan mobiltelefonen och TV:n för att dela innehåll mellan skärmarna.

I första vändan kommer Huawei Vision i storlekarna 65 och 75 tum, men fler är planerade enligt Huawei.

I skrivande stund är det osäkert om/när Huawei Vision kommer till Norden och var priserna hamnar. Ljud & Bild jagar mer info!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen