TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Här är LG:s nya livsstils-tv

Två nya modeller med läcker design lanseras strax över nyår.

forfatter
Publicerad 2021-12-16 - 15:00

LG:s 2022 tv-modeller kommer faktiskt att lanseras först på CES-mässan i Las Vegas i januari, men traditionsenligt kommer LG att släppa små ”teasers” från 2022-sortimentet redan nu innan jul! Vi har precis hört om deras nya produktlinje Lifestyle tv, som är tänkt att vara utvecklade för dagens hemcentrerade liv.

De första modellerna i serien heter LG Objet TV/65Art90 och LG StanbyME/27Art10. Båda skärmarna har en ganska unik formfaktor som ska bidra till att de enkelt smälter in i interiören.

 

LG Objet TV (65Art90)

Denna 65-tums OLED-skärm är täckt med en skärm/tygduk som kan höjas och sänkas efter vad tv:n ska användas till. Tyget kommer från danska Kvadrat och finns i tre färger (Beige, Kvadrat Redwood och Green). När du tittar på tv kommer tygskärmen att vara helt nedsänkt, men den kan också delvis täcka skärmen när den används för andra saker, inklusive utvalda livsstilsfunktioner. Läget Line View använder till exempel en del av skärmen för att visa uppdaterad information som tid och datum, och kan fungera som en musikspelare. Dessutom kan den visa exklusiva stillbilder med rymd- och naturteman i galleriläge.

65Art90 använder en OLED evo-panel och den avancerade bildprocessorn a9 gen.4, som vi känner igen från toppmodellen OLED G1. Men LG Objet tv har också fått ett 4,2-kanaligt ljudsystem på 80 watt, vilket förmodligen ger ett högre ljud än en vanlig TV. Skärmen kan väggmonteras, eller placeras i vinkel mot väggen med en lutning på upp till fem grader, säger LG.

Läs också Vi testar LG:s OLED-flaggskepp LG är tillbaka med en uppgraderad version av förra årets bästa och snyggaste OLED-TV! Lever G1 upp till förväntningarna?

LG StanbyME (27Art10)

LG StanbyME 27Art10 är en batteridriven (!) tv med en batteritid på upp till tre timmar. Den går att rulla runt på ett stativ med hjul, och ska passa till allt från filmtittande till videokonferenser. Skärmen kan roteras, lutas och roteras, höjas och sänkas och användas i både stående och liggande format. Nästan som en sorts surfplatta? Tv:n har touchfunktion och stödjer skärmspegling (Mobile Screen Mirroring) och NFC via Android och iOS, med egen hållare för mobilen. Den kan också anslutas till PC:n via USB eller HDMI. Bakstycket är klätt i ett textilmönster i den exklusiva färgen Pure Beige. När LG StanbyME inte används som tv kan den istället användas för att visa konstverk, bilder eller som en klocka.

 

LG Objet TV 65Art90 Front LG StanbyME 27Art10 LG StanbyME Bedroom LG StanbyME Kitchen LG StanbyME Living Room LG StanbyME Patio
<
>
LG Objet TV / 65Art90. (Foto: LG)

LG:s nya Lifestyle tv kommer att presenteras under CES 2022, där vi troligen kommer att få veta mer om pris och tillgänglighet.

Mer info: www.LG.com/CES2022 (från den 4 januari kl 1700)

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

OLED plus Ambilight = större inlevelse! Philips är tillbaka med ännu en färgsprakande OLED-TV: Med saftig kontrast och Ambilight är allt dukat för härliga filmupplevelser.
YouTube kör vertikalt på TV-skärmen Nu kan du snart se de vertikala videoklippen i YouTube-appen i din smarta tv.
Största TV:n vi har testat någonsin Glöm 85 tum, nu är det 98 tum som gäller om du vill ha en större TV än alla dina grannar! TCL 98C735 är en riktig monster-TV – och bildkvaliteten överraskar.
Samsung TV-ägare? Då ska du läsa detta! Apple TV-appen för Samsung TV strömmar nu innehåll i det öppna HDR10+ formatet som ett alternativ till Dolby Vision.
MiniLED ger bättre kontrast Sony har uppgraderat en av sina bästa LCD-skärmar med finmaskig MiniLED-bakbelysning. Den ger imponerande exakt kontrast och ljusstyrka, men det finns fortfarande utrymme för förbättringar ...
Kan 8K TV förbjudas? Strängare EU-krav på energieffektivitet kan sätta stopp för knivskarpa men energikrävande 8K-TV-apparater.
Följ Ljud & Bild