Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Beovision Contour: Kompakt OLED-TV från Bang & Olufsen

Nu vill B&W också vara med i 48-tumsklubben!

Av / 2020-11-20 - 09:00
Beovision Contour: Kompakt OLED-TV från Bang & Olufsen

Beovision Contour är Bang & Olufsens första OLED-TV i den nya skärmstorleken 48 tum. Efter att LG Display lanserade sin första 48-tums OLED-panel har både LG själva, Sony och Philips presenterat sina egna 48-tummare. Och nu är det alltså Bang & Olufsens tur: det här kan förmodligen bli en ”hit” om det inte är pengarna som avgör, utan snarare hur mycket plats man vill att TV:n ska ta …

Bang & Olufsen Beovision Contour. (Foto: Bang & Olufsen)

Beovision Contour: 48-tums OLED med påkostat ljud och utförande

Beovision Contour använder i princip samma recept som tidigare Beovision-modeller: bildpanelen är hämtad från LG Display medan danskarna själva ligger bakom design, ljudåtergivning och fjärrkontroll. Men när det gäller Contour har de gått mer dramatiskt tillväga och gett OLED-skärmen en ”total makeover” på utsidan, komplett med inramning och alltihop.

Beovision Contour har en exklusiv design där OLED-panelen är omgiven av en smal aluminiumram, plus en integrerad högtalare längst ned.

 

Resultatet ser lovande ut: Beovision har en typisk B&O-look som påminner mycket om klassikern Beovision 11. Den har fått en ram av borstat aluminium som finns i tre olika utföranden: svart, silver och guld. Högtalargrillen har antingen tyg eller med ribbor av ek.

Bang & Olufsen har satsat på att TV:n ska vara enkel och diskret att placera: den kan monteras direkt på väggen via ett särskilt väggfäste, på en TV-hylla eller på ett specialdesignat, vridbart golvställ i aluminium som också är förberett för dold kabelföring.

Beovision Contour kan levereras med väggfäste, bordsfot eller golvstativ. (Foto: Bang & Olufsen)

Eftersom TV:n bygger på en välkänd LG-modell (OLED48CX) har Bang & Olufsens nya modell massor av aktuella finesser, inklusive HDMI 2.1, stöd för Dolby Vision, Dolby Atmos-ljud, inbyggda appar som Disney+ och mycket annat.

Beovision Contour har dessutom utrustats med en potent soundbar som har elva högtalarelement och tillhörande förstärkare. Den har fyra 4-tums baselement som utlovar en djupbas ner till 30 Hz. Enligt Bang & Olufsen är högtalarlösningen baserad på den som redan finns i soundbar-högtalaren Beosound Stage.

Pris och tillgänglighet

Beovision Contour kostar 54 900 kronor med väggfäste och går att köpa hos Bang & Olufsen-återförsäljare från och med november.

Bang & Olufsen Teknisk Forum har haft en pratstund med designchefen Kresten Bjørn Krab-Bjerre och produktchef Ole Moltsen från B&O om den nya Beovision-modellen. Den kan du se i den här videon:

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen