TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Årets bästa TV-apparater

TV:n är hela familjens samlingsplats, där kan de titta på sport, filmer och annan underhållning tillsammans – i så hög kvalitet som möjligt. TV:n måste ha toppenbild och toppenljud – och allra helst vara präktigt stor!

forfatter
Publicerad 2017-11-14 - 08:00

Mobiler, internet och sociala medier stjäl allt mer av vår tid. Mång a– särskilt de yngre – tittar minst lika mycket på filmer och video via mobilen eller datorskärmen som via TV:n. Men var skärm har sitt användningsområde, tycker vi!

En TV är det uppenbara valet när du verkligen vill gotta dig med en bra film, serie eller match i soffan. De bästa TV-apparaterna har otroligt bra bild – och är tillräckligt stora för att ge biokänsla i ditt eget hem.

 

Större och bättre TV-skärmar

Statistik från elektronikbranschen visar att många är villiga att betala lite extra för en optimal bild. 55 till 65 tum är storleken de flesta väljer när de köper TV – en del köper ännu större! Priserna på stora TV-skärmar har sjunkit betydligt de senaste åren, från stratosfäriska summor till något som är överkomligt för de allra flesta.

 

 

ÅRETS BÄSTA TV, TOPPKLASSEN

LG OLED55B7V

Webb: lg.com/se
Betyg: 6
Pris: 25 000 kr

Vidunderlig bild
LG:s prisvärda OLED55B7V är ett av de bästa TV-köpen du kan göra just nu. Den är betydligt billigare än de mer exklusiva OLED-serierna från LG, och en stor del av prisskillnaden ligger i byggkvalitet och finish. B7-modellen har alla egenskaper vi förväntar oss av en bra OLED-TV: Svart blir äkta svart, i motsats till den lite blåaktiga återgivningen man ofta ser på LCD-skärmar. Med tvättäkta svarta som grund blir de andra färgerna livligare och mer kontrastrika. Dessutom är OLED-skärmens bild nästen helt likadan oberoende av från vilken vinkel man tittar på den.

Läs hela testet av LG OLED55B7V

 

 

ÅRETS BÄSTA HIGHEND-TV

Sony KD-65A1

Webb: sony.se
Pris: 47 000 kr
Betyg: 5

Bravo, Sony!

A1-serien är Sonys första riktiga OLED-storskärm för hemmabruk och en tvättäkta premium-TV med påkostat utförande och ljud. Sony-skärmen är tveklöst snygg att titta på, med en svagt tillbakalutad, staffli-liknande design. Rent utseendemässigt är det här definitivt en av årets läckraste TV-apparater.

Sony-skärmen utmärker sig med ovanligt snygg design, en nydanande högtalarkonstruktion där själva bildpanelen används som högtalarmembran och framför allt den råläckra bildkvalitet vi förknippar med OLED. Kombinationen av utmärkta egenskaper gör detta till en ”vill-ha-TV” av sällsynt slag – och en värdig vinnare av årets highend-pokal!

Läs hela testet av Sony KD-65A1

 

 

ÅRETS TV-INNOVATION

Samsung The Frame

Webb: samsung.com/se
Pris: från 28 000 kr
Betyg: 5

TV-konst på väggen

Samsungs nya design-TV visar att det går att tänka nytt på TV-fronten 2017 också. The Frame är gjord för att imitera en tavla på väggen, komplett med ram och allt. Resultatet är en av de mest lättmöblerade TV-apparaterna vi har skådat! Samsung har varit extra noggranna med detaljer, här finns ingen klumpig strömförsörjning eller anslutningar som sticker ut. Skärmen har ett specialgjort väggfäste så att den kan hängas tätt intill väggen och anslutningarna är dolda i en extern box.  Med Samsungs ”Art Mode”-galleriläge ovanpå allt får du en TV som ser bra ut, både när den är påslagen och när den är avstängd. Läckert och nydanande!

Läs hela testet av Samsung The Frame

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skulpturen är en lyx-TV Om du har en strikt estetisk smak - och en galen summa pengar för att förverkliga den - kan C Seed N1 ge dig en "osynlig" 165-tums TV i vardagsrummet.
Stranger Things får rumsligt ljud Den fjärde säsongen av Stranger Things kommer strax att låta ännu bättre.
Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend