Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Virtuell verklighet till riktiga berg-och-dalbanor

Six Flags och Samsung samarbetar.

Av / 2016-03-04 - 14:53
Virtuell verklighet till riktiga berg-och-dalbanor

Människor älskar berg-och-dalbanor, med alla dess toppar, dalar, kurvor och loopar. Men har du provat en bana en gång så är den inte lika rolig andra och tredje gången. Den amerikanska nöjesparksjätten Sex Flags har dock insett att virtuell verklighet kan vara lösningen. Genom att ha på sig VR-glasögon kan man byta ut omgivningarna varje gång och göra attraktionen ännu mer spännande!

Sex Flags har gått ihop med Samsung för att göra just detta. När man sätter på sig ett Samsung Gear VR-headset och turen startar så kan man plötsligt förvandlas till en jaktpilot som krigar mot invaderande rymdvarelser, eller få vara med om en tecknad strid mellan Stålmannen och Lex Luthor.

Till en början kommer VR-upplevelsen till nio olika attraktioner i nio olika nöjesparker i USA och Kanada.

Du behöver inte ha med sig några egna VR-glasögon, låneexemplar delas ut i kön. Glasögonen har en extra rem under hakan så att de sitter säkert under åkturen. De är testade i uppemot 5,9 G utan att ramla av, så du kan ta det lugnt. Eller rättare sagt: du kan knappast ta det lugnt eftersom åkturen förmodligen blir mer intensiv än någon annan berg-och-dalbana du någonsin åkt!

Det finns planer på fler berg-och-dalbanor med VR i framtiden.

Källa: Samsung

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nu kan du prata med ChatGPT

NASA:s robottåg på Månen

Google Gemini blir mer allsmäktig

Skärmen gör allt utom att läsa tankar!

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

Rulla till toppen