Search
Generic filters

Virtuell verklighet till riktiga berg-och-dalbanor

Six Flags och Samsung samarbetar.

Människor älskar berg-och-dalbanor, med alla dess toppar, dalar, kurvor och loopar. Men har du provat en bana en gång så är den inte lika rolig andra och tredje gången. Den amerikanska nöjesparksjätten Sex Flags har dock insett att virtuell verklighet kan vara lösningen. Genom att ha på sig VR-glasögon kan man byta ut omgivningarna varje gång och göra attraktionen ännu mer spännande!

Sex Flags har gått ihop med Samsung för att göra just detta. När man sätter på sig ett Samsung Gear VR-headset och turen startar så kan man plötsligt förvandlas till en jaktpilot som krigar mot invaderande rymdvarelser, eller få vara med om en tecknad strid mellan Stålmannen och Lex Luthor.

Till en början kommer VR-upplevelsen till nio olika attraktioner i nio olika nöjesparker i USA och Kanada.

Du behöver inte ha med sig några egna VR-glasögon, låneexemplar delas ut i kön. Glasögonen har en extra rem under hakan så att de sitter säkert under åkturen. De är testade i uppemot 5,9 G utan att ramla av, så du kan ta det lugnt. Eller rättare sagt: du kan knappast ta det lugnt eftersom åkturen förmodligen blir mer intensiv än någon annan berg-och-dalbana du någonsin åkt!

Det finns planer på fler berg-och-dalbanor med VR i framtiden.

Källa: Samsung

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
1 kommentar

Lämna ett svar

  Läs också

  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.