Teknik

Porrbranschen fortsätter att ligga i framkanten av den tekniska utvecklingen.
forfatter

Där nu teknik finns, där brukar också porrbranschen finnas. Virtuell verklighet är inget undantag. Nu dyker nämligen VR-porrwebbplatserna upp. En av dem är VR Bangers, som har

videor som filmas i 360 grader i 4K Ultra HD-upplösning.

Precis som när porrindustrin gick i bräschen för tekniker som DVD, VHS och internetvideo förväntas den virtuella verkligheten också bli en stor satsning. Oculus, som tillverkar VR-glasögonen Oculus Rift, fick mellan januari och november 2,7 procent av all sin trafik länkad från porrsajter. Allt enligt statistik från Similar Web.

VR Bangers, som håller till i Los Angeles, lovar att gör VR-porr mer tillgängligt genom att erbjuda ”ultra-realistiska upplevelser på alla enheter, inklusive smartmobiler”. 360-poerspektivet ska göra att det känns som om man ”är med i scenen”. Sedan är bara frågan om man verkligen har lust att komma så nära inpå.

Källa: Venturebeat

Artikelfoto: iStock

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.