Search
Generic filters

Spännande demonstration av Hololens

Microsoft visar användningsområden för sin hologramteknik

En av överraskningarna när Microsoft presenterade Windows 10 i januari var deras hologramteknik och VR-hjälmen Hololens. På konferensen Build 2015 höll man en demonstration som visade lite mer konkret hur det kan användas.

hololens robot

Bland annat visade man upp hur man kan förstå och styra en robot genom att låta den kommunicera visuellt med användaren. Samt hur man på ett mycket enklare kan styra och ställa in den genom att använda hologram.

Man har också visat upp en mjukvara för arkitekter från Trimble, som låter dem visualisera och manipulera 3D-modeller av byggnader. Tekniken låter dem kunna samarbeta över avstånd och se hur ändringar påverkar byggnader.

Och för dig som vill se lite mer av Hololens-hårdvaran finns nedanstående film.

Läs mer på Microsoft.com

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.