Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Siri förstår snart svenska

I en färsk utvecklarversion av iOS finns Siri på svenska

Av / 2015-02-23 - 23:04
Siri förstår snart svenska

Apple har just släppt en utvecklarversion av iOS 8.3. Bland tidigare kända nyheter är trådlös CarPlay, 300 nya Emoji (bland annat fler flaggor), förbättrad inloggning för Googles tjänster, en ny röst för Siri samt stöd för Apple Pay i Kina.

siri russian

Men för oss här i Skandinavien är nog den stora nyheten stöd för svenska och danska i Siri! Därmed blir en hel del tjänster som är beroende av röstkommandon plötsligt tillgängliga även för oss. Bland övriga nya språk märks ryska, holländska, portugisiska, thailändska, turkiska och indisk engelska.

iOS 8.2 kommer att släppas i mars. iOS 8.3 ryktas komma i en offentlig testversion ungefär samtidigt, medan den färdiga versionen endast sägs komma senare i vår. Man har även börjat jobba på iOS 8.4 som ska innehålla en ny musiktjänst för strömmande musik och är beräknad till sommaren. Till hösten kommer iOS 9 där man redan nu säger att huvudmålet är att förbättra prestanda och rätta så många buggar som möjligt.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Krypterad meddelandetjänst hotar att lämna EU

Nu är Google NotebookLM här

Google: Dålig humor orsakade svar om lim i pizzaost

- Google ljuger

Googles nya AI-funktion rekommenderade användare att ha lim på sin pizza

Nya EU-regler ska förhindra ”Minority Report"

AI, AI och mer AI i Googles planer

Nu kan du prata med ChatGPT

NASA:s robottåg på Månen

Google Gemini blir mer allsmäktig

Skärmen gör allt utom att läsa tankar!

AI planerar svenskars semester

Rulla till toppen