Search
Generic filters

Siri förstår snart svenska

I en färsk utvecklarversion av iOS finns Siri på svenska

Apple har just släppt en utvecklarversion av iOS 8.3. Bland tidigare kända nyheter är trådlös CarPlay, 300 nya Emoji (bland annat fler flaggor), förbättrad inloggning för Googles tjänster, en ny röst för Siri samt stöd för Apple Pay i Kina.

siri russian

Men för oss här i Skandinavien är nog den stora nyheten stöd för svenska och danska i Siri! Därmed blir en hel del tjänster som är beroende av röstkommandon plötsligt tillgängliga även för oss. Bland övriga nya språk märks ryska, holländska, portugisiska, thailändska, turkiska och indisk engelska.

iOS 8.2 kommer att släppas i mars. iOS 8.3 ryktas komma i en offentlig testversion ungefär samtidigt, medan den färdiga versionen endast sägs komma senare i vår. Man har även börjat jobba på iOS 8.4 som ska innehålla en ny musiktjänst för strömmande musik och är beräknad till sommaren. Till hösten kommer iOS 9 där man redan nu säger att huvudmålet är att förbättra prestanda och rätta så många buggar som möjligt.

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.
  Panasonic börjar rulla ut sin första Android-TV i november!
  Byggs bara i 50 exemplar – och de blir inte direkt billiga.
  Förutom Elite 85t släpper Jabra aktiv brusreducering till befintliga Elite 75t.
  Nu är det officiellt. Om tre veckor lanserar OnePlus sin nästa mobil.
  I dag släpper Netflix trailern till deras första norska originalfilm: Kadaver

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.