SUPERERBJUDANDE PÅ LJUD & BILD. 30% DENNA VECKA! SE ERBJUDANDET HÄR!

Siri förstår snart svenska

I en färsk utvecklarversion av iOS finns Siri på svenska

Apple har just släppt en utvecklarversion av iOS 8.3. Bland tidigare kända nyheter är trådlös CarPlay, 300 nya Emoji (bland annat fler flaggor), förbättrad inloggning för Googles tjänster, en ny röst för Siri samt stöd för Apple Pay i Kina.

siri russian

Men för oss här i Skandinavien är nog den stora nyheten stöd för svenska och danska i Siri! Därmed blir en hel del tjänster som är beroende av röstkommandon plötsligt tillgängliga även för oss. Bland övriga nya språk märks ryska, holländska, portugisiska, thailändska, turkiska och indisk engelska.

iOS 8.2 kommer att släppas i mars. iOS 8.3 ryktas komma i en offentlig testversion ungefär samtidigt, medan den färdiga versionen endast sägs komma senare i vår. Man har även börjat jobba på iOS 8.4 som ska innehålla en ny musiktjänst för strömmande musik och är beräknad till sommaren. Till hösten kommer iOS 9 där man redan nu säger att huvudmålet är att förbättra prestanda och rätta så många buggar som möjligt.

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  AKM:s DAC-fabrik nedbrunnen, vilket lamslår tillverkarna i månader. Så reagerar hi-fi-branschen.
  Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.
  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.
  Fujifilm GFX100 får 400 megapixlar.
  Light Speaker från svenska Transparent är inte som andra trådlösa högtalare.
  Enligt flera källor har Samsung inga planer på en Galaxy Note 21. Note-serien ska ersättas av Galaxy Z Fold 3.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.