Search
Generic filters

Se 360 graders foto från Mars!

Detta är det närmaste vi kommer att åka dit själva.

NASA har satt ihop ett 360-graders högupplöst panoramafotografi av den röda planeten, så som den ser ut från Curiosity-bilen.

För dig som undrar hur det ser ut att verkligen befinna sig på Mars så är det bara att gå till Mars Curiosity Rovers Facebook-sida. Mest imponerande är det att titta på bilden på mobilen – såvida du inte är en lycklig ägare av ett par av VR-glasögonen Oculus Rift.

Curiosity står i en ganska så trång dal med branta bergssidor och ur förstapersonsperspektiv är synfältet en aning begränsat. Men enligt Gizmodo har NASA avslöjat att de arbetar med något ännu mer avancerat, nämligen en ”virtual reality”-Mars-simulator som ska bli klar till sommaren. Häftigt!

(Artikkel-illustrasjon: NASA)

Artikelillustration: NASA.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Google hoppas att smarthögtalaren Nest Audio ska klå konkurrenterna. Det kommer också en ny Chromecast med fjärr och mobiltelefonen Google Pixel 5.
  Chatt-funktionen som fungerar mellan de två apparna blir nu officiellt tillgänglig för alla användare.
  Här är en mus som sätter både fart och färg på spelen.
  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.