Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Polisrobotar patrullerar Singapores flygplats

Polismyndigheten i Singapore kommer använda polisrobotar och två är redan i tjänst på flygplatsen.

Av / 2023-06-25 - 10:00
Polisrobotar patrullerar Singapores flygplats

I allt fler länder blir polisen alltmer beroende av teknik, med övervakningskameror, drönare och automatiska kameror i patrullbilarna. Men i Singapore tar man det ett steg längre med patrullerande robotar. Försök har redan pågått i fem år och robotar sattes in vid en festival redan 2018.

Robotarna är lika långa som en människa och ska kunna användas för att upprätthålla avspärrningar eller varna allmänheten till dess att mänskliga poliser kan anlända till platsen.

De är utrustade med kameror, sensorer, högtalare, en skärm, varningsljus och siren och ska kunna patrullera självständigt. De ska även kunna användas för polisen att kommunicera direkt med allmänheten. Robotarna på flygplatsen har 360-graders kameror som gör att poliserna i kontrollrummet har en god överblick av situationen.

Vid en demonstration tidigare i månaden visades hur roboten upptäckte en man som lämnade en väska och gick därifrån. Den säkrade sedan platsen medan mänskliga poliser grep den misstänkte.

The integration of robotics enhances the operational efficiency and capabilities of our frontline officers, enabling them to be more effective in their duties, säger Superintendent of Police Lim Ke Wei.

 

Källa. The Straits Times

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Krypterad meddelandetjänst hotar att lämna EU

Nu är Google NotebookLM här

Google: Dålig humor orsakade svar om lim i pizzaost

- Google ljuger

Googles nya AI-funktion rekommenderade användare att ha lim på sin pizza

Nya EU-regler ska förhindra ”Minority Report"

AI, AI och mer AI i Googles planer

Nu kan du prata med ChatGPT

NASA:s robottåg på Månen

Google Gemini blir mer allsmäktig

Skärmen gör allt utom att läsa tankar!

AI planerar svenskars semester

Rulla till toppen