Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Polisrobotar patrullerar Singapores flygplats

Polismyndigheten i Singapore kommer använda polisrobotar och två är redan i tjänst på flygplatsen.

Skrivet av / 2023-06-25 - 10:00
Polisrobotar patrullerar Singapores flygplats

I allt fler länder blir polisen alltmer beroende av teknik, med övervakningskameror, drönare och automatiska kameror i patrullbilarna. Men i Singapore tar man det ett steg längre med patrullerande robotar. Försök har redan pågått i fem år och robotar sattes in vid en festival redan 2018.

Robotarna är lika långa som en människa och ska kunna användas för att upprätthålla avspärrningar eller varna allmänheten till dess att mänskliga poliser kan anlända till platsen.

De är utrustade med kameror, sensorer, högtalare, en skärm, varningsljus och siren och ska kunna patrullera självständigt. De ska även kunna användas för polisen att kommunicera direkt med allmänheten. Robotarna på flygplatsen har 360-graders kameror som gör att poliserna i kontrollrummet har en god överblick av situationen.

Vid en demonstration tidigare i månaden visades hur roboten upptäckte en man som lämnade en väska och gick därifrån. Den säkrade sedan platsen medan mänskliga poliser grep den misstänkte.

The integration of robotics enhances the operational efficiency and capabilities of our frontline officers, enabling them to be more effective in their duties, säger Superintendent of Police Lim Ke Wei.

 

Källa. The Straits Times

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Nu gäller EU:s tuffa nätregler

Luna 25 kraschade på månen

Google sammanfattar nu åt dig

Rysslands första rymdraket på 50 år

Första turisterna i rymden

Google Assistant får AI-motor

Rulla till toppen