Nu kommer Amarra till Tidal

Amarra är en musikspelare till datorn som ska ge ett bättre ljud. Nu får den stöd för strömningstjänsten Tidal.

Amarra for Tidal smälter samman strömningstjänsten Tidal – som hette Wimp förut – med Amarras kodek och gränssnitt. För oss användare betyder det att musiken kan låta ännu bättre. Som bekant har Tidal en fördel genom att de erbjuder musiken i 16-bitars kvalitet i stället för att komprimera den, som Spotify gör.

Läs vårt test av Wimp här.

Amarra-appen kan installeras på Mac- och PC-datorer.

Sonic Studio, som ligger bakom Amarra för Tidal, påstår att man får en större ljudbild med bättre transientrespons och mindre brus. Gränssnittet visar full info om album och det går att lagra spellistor i mobilen.

Appen har också en EQ som anpassar ljudet efter genre och efter vilka hörlurar man har.

Amarra for Tidal kommer i slutet av maj.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.