Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Nu kan du handla på Elgiganten med webbkamera

Live Video Shopping för att minska spridning av coronavirus – men även intressant på flera sätt.

Vi lever i minst sagt speciella tider. Visst, vi är alla trötta på att läsa om Covid-19 och allt som viruset ställer till med, men ibland dyker det upp spännande läsning.

Till exempel när Elgiganten som lanserar digital butikshjälp. Alltså hjälp med att handla genom att man har ett videosamtal med en butiksanställd. Tjänsten kallas för Live Video Shopping.

Jobbar du hemifrån? Då behöver du det här Jodå, vi jobbar också hemifrån. Häng med hem till Gråbein och få tips om hur du gör ditt hemmakontor till en underhållningscentral.

Från hemsidan väljer man en tid som passar och vad man vill ha hjälp med. När bokningen är gjord får man ett mail som bekräftar tiden. Man får dessutom en påminnelse 20 minuter innan mötet. Själva shoppinghjälpen görs via Microsoft Team-appen i mobilen eller direkt i webbläsaren på datorn. Videosamtalet kan vara max 20 minuter långt.

Nu kan man få tips och råd av Elgigantens personal genom videosamtal.

Digital shoppinghjälp = framtiden?

Att Elgiganten lanserar digital shoppinghjälp är en naturlig konsekvens av att människor handlar online snarare än att besöka butikerna.

Annons

Men det är inte bara i dagsläget, när det finns en rädsla för att bli smittad av coronaviruset, som sådana tjänster är praktiska. Folk vill kunna köpa saker på ett effektivare och smidigare sätt, utan att behöva köra långt eller stå i kö. Och det kan inte minst vara bra för miljön att undvika att åka fram och tillbaka till butikerna.

Det skulle därför förvåna oss mycket om alla dessa tjänster tas bort när Covid-19-pandemin avtar. Att allt fler butiker är kontantfria och tar emot Swish är en trend vi redan har sett länge och det är garanterat här för att stanna.

Att få personlig hjälp via video när vi gör digitala shoppingrundor kan också vara något som får ett starkt fotfäste. Något som snabbt kan bli en del av vår nya vardag.

I dessa tider tvingas tillverkare och butiker tänka i nya banor, och resultatet kan bli riktigt spännande. Trots allt.

Läs mer om Live Video Shopping på Elgiganten.

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.