Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Nu är Nokia officiellt en del av Microsoft

Microsofts köp av Nokia har nu genomförts. Övertagandet godkändes av Nokias aktieägare och av myndigheter över hela världen.

”I dag välkomnar vi Nokias Devices & Services till vår familj. De mobila funktioner och tillgångar som de för med sig kommer att främja vår omvandling”, säger Microsofts VD Satya Nadella i ett pressmeddelande.
I pressmeddelandet framgår också att Stephen Elop, före detta chef på Nokia, blir Executive Vice President for Microsoft Devices Group och rapporterer direkt till Microsofts VD Satya Nadella. Elop ska leda ett team som ansvarar för Lumia-telefoner och -surfplattor, Nokia- telefoner, Xbox-maskinvara, Surface, samt Perceptive Pixel-produkter och -tillbehör.
Som en del av affären tar Microsoft över garantin för alla nuvarande Nokia-kunder.

forfatter

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.