Nu är Nokia officiellt en del av Microsoft

Microsofts köp av Nokia har nu genomförts. Övertagandet godkändes av Nokias aktieägare och av myndigheter över hela världen.
forfatter

”I dag välkomnar vi Nokias Devices & Services till vår familj. De mobila funktioner och tillgångar som de för med sig kommer att främja vår omvandling”, säger Microsofts VD Satya Nadella i ett pressmeddelande.
I pressmeddelandet framgår också att Stephen Elop, före detta chef på Nokia, blir Executive Vice President for Microsoft Devices Group och rapporterer direkt till Microsofts VD Satya Nadella. Elop ska leda ett team som ansvarar för Lumia-telefoner och -surfplattor, Nokia- telefoner, Xbox-maskinvara, Surface, samt Perceptive Pixel-produkter och -tillbehör.
Som en del av affären tar Microsoft över garantin för alla nuvarande Nokia-kunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.