High End 2015

Någonstans på den här bilden är det nya 1-kanaliga slutsteget dolt.
forfatter

De stora JBL-högtalarna är alltid en befrielse att lyssna på. De levererar musiken oansträngt och kraftfullt, så nära live-känsla man kan komma. Under förutsättning att de får kraft från en förstärkare som orkar leverera varorna.

Här är JBL:s senaste tillskott till highend-klassen, D6700, tillsammans med två monoförstärkare från Mark Levinson. En kombination som varit många audiofilers våta dröm i generationer.

De två förstärkarna på golvet är de sprillans nya No 536, Mark Levinsons relativt kompakta monoblock – åtminstone är de kompakta om man jämför med de vansinniga No 535 som kostar lika mycket som en bra bil.

Monoförstärkarna släpps i höst och lämnar 400 friska watt (800 watt i 4 ohm) och består genomgående av diskreta komponenter, symmetriska kretsar och rejäl skärmning för att ha en ultralinjär frekvensgång. Hur mycket effekt som än lämnas.

Allt enligt Harmans ingenjörer, som ligger bakom konstruktionen. En 1800 VA-transformator levererar ström till ett stort kondensatorbatteri, så vi antar att No 536 spelar musik ännu häftigare än No 585 som vi precis testat.

Annons

Mark-Levinson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.