Mark Levinson går mono

Någonstans på den här bilden är det nya 1-kanaliga slutsteget dolt.

De stora JBL-högtalarna är alltid en befrielse att lyssna på. De levererar musiken oansträngt och kraftfullt, så nära live-känsla man kan komma. Under förutsättning att de får kraft från en förstärkare som orkar leverera varorna.

Här är JBL:s senaste tillskott till highend-klassen, D6700, tillsammans med två monoförstärkare från Mark Levinson. En kombination som varit många audiofilers våta dröm i generationer.

De två förstärkarna på golvet är de sprillans nya No 536, Mark Levinsons relativt kompakta monoblock – åtminstone är de kompakta om man jämför med de vansinniga No 535 som kostar lika mycket som en bra bil.

Monoförstärkarna släpps i höst och lämnar 400 friska watt (800 watt i 4 ohm) och består genomgående av diskreta komponenter, symmetriska kretsar och rejäl skärmning för att ha en ultralinjär frekvensgång. Hur mycket effekt som än lämnas.

Allt enligt Harmans ingenjörer, som ligger bakom konstruktionen. En 1800 VA-transformator levererar ström till ett stort kondensatorbatteri, så vi antar att No 536 spelar musik ännu häftigare än No 585 som vi precis testat.

Mark-Levinson

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.
  Slutet för Europas största fotomässa.
  Parlamentet vill skapa bättre hållbarhet genom att främja återvinning och reparation och genom att bekämpa metoder som förkortar enheternas livslängd.
  AKM:s DAC-fabrik nedbrunnen, vilket lamslår tillverkarna i månader. Så reagerar hi-fi-branschen.
  Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.
  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.