Search
Generic filters

Mark Levinson går mono

Någonstans på den här bilden är det nya 1-kanaliga slutsteget dolt.

De stora JBL-högtalarna är alltid en befrielse att lyssna på. De levererar musiken oansträngt och kraftfullt, så nära live-känsla man kan komma. Under förutsättning att de får kraft från en förstärkare som orkar leverera varorna.

Här är JBL:s senaste tillskott till highend-klassen, D6700, tillsammans med två monoförstärkare från Mark Levinson. En kombination som varit många audiofilers våta dröm i generationer.

De två förstärkarna på golvet är de sprillans nya No 536, Mark Levinsons relativt kompakta monoblock – åtminstone är de kompakta om man jämför med de vansinniga No 535 som kostar lika mycket som en bra bil.

Monoförstärkarna släpps i höst och lämnar 400 friska watt (800 watt i 4 ohm) och består genomgående av diskreta komponenter, symmetriska kretsar och rejäl skärmning för att ha en ultralinjär frekvensgång. Hur mycket effekt som än lämnas.

Allt enligt Harmans ingenjörer, som ligger bakom konstruktionen. En 1800 VA-transformator levererar ström till ett stort kondensatorbatteri, så vi antar att No 536 spelar musik ännu häftigare än No 585 som vi precis testat.

Mark-Levinson

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Snart får svenskarna ännu en strömningstjänst att välja mellan.
  SteelSeries Arctis 9 är ett trådlöst headset med surroundljud som fungerar till både PC och PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video, ännu bättre videostabilisering – och äntligen en selfieskärm.
  Kompakt highend med gott om muskler.
  En närmare titt på både utsidan och insidan av Microsofts nya spelkonsoler.
  30 oktober släpper Disney+ den andra säsongen av serien The Mandalorian.
  En kompaktare och billigare modell av Sony Xperia 1 II. Med nästan samma specifikationer.
  Och priserna blir överkomliga.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.