TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Komplett och NetOnNet går ihop

Blir dubbelt så stora på näthandel.

forfatter
Publicerad 2022-02-09 - 13:33

De två stora näthandlarna i Norden, Komplett och NetOnNet går ihop i en fusion men behåller sina varumärken. För kunderna innebär det ett bättre utbud av hemelektronik online, säger Lars Olav Olaussen, VD för Komplett.

– Komplett och NetOnNet passar perfekt ihop. Tillsammans får vi ännu fler kunder och därigenom också möjligheter till ännu bättre inköp, vilket gör att vi kan fortsätta erbjuda attraktiva priser. Nu breddar vi koncernens geografiska närvaro och skapar förutsättningar för ett ännu mer attraktivt erbjudande och den bästa kundupplevelsen.

I och med sammanslagningen blir Komplett och NetOnNet tillsammans nästan dubbelt så stora, och den totala marknadsandelen i Norden blir ungefär 10 procent.

NetOnNet kommer att ingå i Komplett-koncernen. Enligt pressmeddelandet omsatte de två bolagen tillsammans 18,5 miljarder svenska kronor 2021. Rörelseresultat var 674 miljoner.

– Vi ser tydliga synergier mellan NetOnNet och Komplett. Båda organisationerna har ett mycket starkt kundfokus och sätter alltid kunden först. Vi har likheter i företagskultur och attityd, och vi kompletterar varandras styrkor. Vi vill göra samma sak som idag – samtidigt som vi blir dubbelt så starka, säger Susanne Holmström, VD för NetOnNet.

Fakta om NetOnNet

 •     Grundat 1999
 •     Huvudkontor och huvudlager i Borås
 •     Äger 26 lagerbutiker utanför stadskärnor i Sverige och 3 i Norge.
 •     Omsättning 2021: 7,5 miljarder, varav cirka 88 procent i Sverige och resterande 12 procent i Norge. Mer än 50 procent av omsättningen från medlemmar i kundklubben
 •     Cirka 1 000 anställda
 •     Ägs av Siba Invest AB

Fakta om Komplett

 •     Grundat 1996
 •     Huvudkontor i Sandefjord, huvudlager i Sandefjord och Stockholm
 •     Omsättning 2021: 11,0 miljarder kronor, varav 65 procent i Norge, 32 procent i Sverige och 3 procent i Danmark.
 •     Inkluderar Webhallen med 18 butiker i de största städerna i Sverige
 •     Cirka 650 anställda, inklusive Webhallen

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

ChatGPT nära nervöst sammanbrott Microsoft har integrerat ChatGPT i Bing-sökmotorn. Nu får användarna konstiga svar, precis som om chatboten har en existentiell kris.
Jättarnas kamp - krig med AI Nu dras frontlinjerna upp: Vem har den bästa artificiella intelligensen - Google eller Microsoft?
Officiellt: Google lanserar en konkurrent till ChatGPT Bard är baserad på språkmodellen Language Model for Dialogue Applications (LaMDA) och görs nu tillgänglig för en utvald testgrupp innan den lanseras för allmänheten om några veckor.
Belkin storsatsar på återvinning Belkin producerar ett berg av tillbehör, och det blir mycket plast. Nu ska den återvinnas!
lbpluss
Han uppfann det 20:e århundradet Vi har honom att tacka för allt. Utan Nikola Tesla skulle inte den moderna tekniken existera.
Följ Ljud & Bild