TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Komplett och NetOnNet går ihop

Blir dubbelt så stora på näthandel.

forfatter
Publicerad 2022-02-09 - 13:33

De två stora näthandlarna i Norden, Komplett och NetOnNet går ihop i en fusion men behåller sina varumärken. För kunderna innebär det ett bättre utbud av hemelektronik online, säger Lars Olav Olaussen, VD för Komplett.

– Komplett och NetOnNet passar perfekt ihop. Tillsammans får vi ännu fler kunder och därigenom också möjligheter till ännu bättre inköp, vilket gör att vi kan fortsätta erbjuda attraktiva priser. Nu breddar vi koncernens geografiska närvaro och skapar förutsättningar för ett ännu mer attraktivt erbjudande och den bästa kundupplevelsen.

I och med sammanslagningen blir Komplett och NetOnNet tillsammans nästan dubbelt så stora, och den totala marknadsandelen i Norden blir ungefär 10 procent.

NetOnNet kommer att ingå i Komplett-koncernen. Enligt pressmeddelandet omsatte de två bolagen tillsammans 18,5 miljarder svenska kronor 2021. Rörelseresultat var 674 miljoner.

– Vi ser tydliga synergier mellan NetOnNet och Komplett. Båda organisationerna har ett mycket starkt kundfokus och sätter alltid kunden först. Vi har likheter i företagskultur och attityd, och vi kompletterar varandras styrkor. Vi vill göra samma sak som idag – samtidigt som vi blir dubbelt så starka, säger Susanne Holmström, VD för NetOnNet.

Fakta om NetOnNet

 •     Grundat 1999
 •     Huvudkontor och huvudlager i Borås
 •     Äger 26 lagerbutiker utanför stadskärnor i Sverige och 3 i Norge.
 •     Omsättning 2021: 7,5 miljarder, varav cirka 88 procent i Sverige och resterande 12 procent i Norge. Mer än 50 procent av omsättningen från medlemmar i kundklubben
 •     Cirka 1 000 anställda
 •     Ägs av Siba Invest AB

Fakta om Komplett

 •     Grundat 1996
 •     Huvudkontor i Sandefjord, huvudlager i Sandefjord och Stockholm
 •     Omsättning 2021: 11,0 miljarder kronor, varav 65 procent i Norge, 32 procent i Sverige och 3 procent i Danmark.
 •     Inkluderar Webhallen med 18 butiker i de största städerna i Sverige
 •     Cirka 650 anställda, inklusive Webhallen

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hifi-uppfinnaren - Oskar Heil Det är långt ifrån alla som vet vem Oskar Heil är, men hans uppfinning har gjort stort avtryck på hifi-världen och hans diskantelement används överallt.
Komplett och NetOnNet i fusion Blir dubbelt så stora på näthandel.
Samsung The Freestyle har fått pris och lanseringsdatum Nu vet vi mer om Samsungs nya miniprojektor – när den kommer och vad den kostar. Låter det lockande med en bärbar storskärm?
De mest udda prylarna på världens största teknikmässa CES-mässan i Las Vegas är platsen för teknologiska nyheter. Både stora och innovativa – och de lite mer udda.
Här är projektorn som går på batteri Nu kan du ta med dig storskärmen vart som helst!
CES 2022: Vad kommer vi att se på årets största elektronikmässa? Även om CES blev en rent digital tillställning 2021, är det fortfarande faktiskt högst troligt att CES 2022 kommer att bli en fysisk mässa. Här är lite av det vi får se.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend