TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Komplett och NetOnNet går ihop

Blir dubbelt så stora på näthandel.

forfatter
Publicerad 2022-02-09 - 13:33

De två stora näthandlarna i Norden, Komplett och NetOnNet går ihop i en fusion men behåller sina varumärken. För kunderna innebär det ett bättre utbud av hemelektronik online, säger Lars Olav Olaussen, VD för Komplett.

– Komplett och NetOnNet passar perfekt ihop. Tillsammans får vi ännu fler kunder och därigenom också möjligheter till ännu bättre inköp, vilket gör att vi kan fortsätta erbjuda attraktiva priser. Nu breddar vi koncernens geografiska närvaro och skapar förutsättningar för ett ännu mer attraktivt erbjudande och den bästa kundupplevelsen.

I och med sammanslagningen blir Komplett och NetOnNet tillsammans nästan dubbelt så stora, och den totala marknadsandelen i Norden blir ungefär 10 procent.

NetOnNet kommer att ingå i Komplett-koncernen. Enligt pressmeddelandet omsatte de två bolagen tillsammans 18,5 miljarder svenska kronor 2021. Rörelseresultat var 674 miljoner.

– Vi ser tydliga synergier mellan NetOnNet och Komplett. Båda organisationerna har ett mycket starkt kundfokus och sätter alltid kunden först. Vi har likheter i företagskultur och attityd, och vi kompletterar varandras styrkor. Vi vill göra samma sak som idag – samtidigt som vi blir dubbelt så starka, säger Susanne Holmström, VD för NetOnNet.

Fakta om NetOnNet

 •     Grundat 1999
 •     Huvudkontor och huvudlager i Borås
 •     Äger 26 lagerbutiker utanför stadskärnor i Sverige och 3 i Norge.
 •     Omsättning 2021: 7,5 miljarder, varav cirka 88 procent i Sverige och resterande 12 procent i Norge. Mer än 50 procent av omsättningen från medlemmar i kundklubben
 •     Cirka 1 000 anställda
 •     Ägs av Siba Invest AB

Fakta om Komplett

 •     Grundat 1996
 •     Huvudkontor i Sandefjord, huvudlager i Sandefjord och Stockholm
 •     Omsättning 2021: 11,0 miljarder kronor, varav 65 procent i Norge, 32 procent i Sverige och 3 procent i Danmark.
 •     Inkluderar Webhallen med 18 butiker i de största städerna i Sverige
 •     Cirka 650 anställda, inklusive Webhallen

Annons
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

En Musk-mobil? Ja tack! Elon Musk hävdar att Apple hotar att ta bort Twitter från App Store. Skulle det hända lovar teknikmiljardären att utveckla sin egen mobiltelefon. Vi ser redan fram emot det.
Nej, USA förbjuder INTE alla Huawei-produkter Amerikanska myndigheters fokus ligger på att stoppa försäljningen av telekommunikationsutrustning och övervakningsteknik från fem namngivna kinesiska företag.
Icke-eldkastare? Jo det är det! Myndigheterna i Karlsruhe kan inte se det roliga med Elon Musks "Not a Flamethrower".
Är detta framtidens ihoprullbara dator? I samband med företagets egen Tech World '22-konferens visade Lenovo upp ett 'proof of concept' av en rullbar skärm för mobiler och datorer.
Har "klonat" Darth Vaders röst med hjälp av artificiell intelligens James Earl Jones går i pension, men hans röst bevaras med hjälp av AI-teknik!
Kommande vikbar iPhone kommer själv att kunna reparera repor i skärmen I samband med utvecklingen av en vikbar mobil arbetar Apple med ny teknik som låter skärmen fixa sig själv. Det visar en patentansökan, som dock är sparsam med detaljer.
Följ Ljud & Bild