TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

John McAfee har hittats död i spanskt fängelse

Kontroversiella och förmögne McAfee satt fängslad i Spanien i väntan på utlämning till USA för skattebrott.

forfatter
Publicerad 2021-06-24 - 08:00

John McAfee, skaparen av det populära antivirusprogrammet McAfee Antivirus, hittades i går död i en fängelsecell i Barcelona. Allt pekar på självmord. Det rapporterar den spanska tidningen El Pais.

Den kontroversiella teknikentreprenören var på väg till Turkiet när han arresterades på Barcelonas flygplats El Prat den 3 oktober 2020 på begäran av de amerikanska myndigheterna, som utredde John McAfee för storskaligt skattefiffel.

McAfee misstänktes bland annat för att inte ha betalat miljontals dollar i skatt på inkomster från handel med kryptovalutor.

En spansk domare hade redan beslutat att utlämningen skulle verkställas, vilket McAfee nu alltså tycks ha tagit till extrema åtgärder för att undvika.

Alltid kontroversiell

John McAfee föddes 1945 och 1987 grundade han sitt framgångsrika antivirusföretag som han lämnade 1994. Sedan dess har McAfee Antivirus köpts upp av Intel.

Under åren har McAfee omgärdats av mystik. Bland annat bodde han ett antal år i Belize, men han tvingades lämna landet i skydd av mörkret efter att en amerikan, Gregory Viant Faull, hittats död i sitt hus i Belize. Faull var McAfees granne vid den här tiden och myndigheterna i Belize misstänkte att McAfee var inblandad i hans död. Ett påstående som dock aldrig har bevisats.

Netflix-dokumentär

Historien har beskrivits i detalj i Netflix-dokumentären Gringo: The Dangerous Life of John McAfee från 2016 (trailern till filmen kan ses ovan).

Även efter sin vistelse i Belize levde McAfee ett färgstarkt liv. Bland annat försökte han 2020 bli vald till USA:s president.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

2 svar på ”Sony Xperia 5 IV”

  1. Ganska många missar på om det handlar om Xperia 1 eller Xperia 5, trådlös laddningsmöjlighet både som plus och minus? Och viktigaste och nyaste funktionen med studiomikrofon inbyggd nämns inte ens

    Svara
    • Det er en trykfejl, at trådløs opladning blev nævnt både under plus og minus. Det er hermed rettet. Tak for tippet!

      Svara

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Officiellt: Google lanserar en konkurrent till ChatGPT Bard är baserad på språkmodellen Language Model for Dialogue Applications (LaMDA) och görs nu tillgänglig för en utvald testgrupp innan den lanseras för allmänheten om några veckor.
Belkin storsatsar på återvinning Belkin producerar ett berg av tillbehör, och det blir mycket plast. Nu ska den återvinnas!
lbpluss
Han uppfann det 20:e århundradet Vi har honom att tacka för allt. Utan Nikola Tesla skulle inte den moderna tekniken existera.
lbpluss
Rymdstationen under Berlin! Ljud & Bilds utsända har besökt en unik hackerspace i Berlin – en gammal rymdstation från framtiden!
Det är hos Tesla du behövs, Elon! Elon Musk leker på Twitter, när han istället borde fixa min Tesla.
Följ Ljud & Bild