Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

IFA 2019: Rekordomsättning för elektronik

Den globala omsättningen för konsumentelektronik sätter nya rekord.

Av / 2019-09-04 - 17:38
IFA 2019: Rekordomsättning för elektronik

Nya produkter och växande marknader ser till att den globala försäljningen av konsumentelektronik 2019 för första gången överstiger 1 biljon euro.

– Under 2019 förväntar vi oss att den globala marknaden kommer att öka med en procent, så att vi hamnar 1 052 miljarder euro, sade Hans-Joachim Kamp från den tyska branschorganisationen GFU på en föreläsning på IFA:s globala presskonferens i april 2019.

Kemp sade också att GFU inte förväntar sig någon tillväxt för traditionell hemelektronik, men det förväntas att smarthögtalare ska växa under 2019. Omsättningen förväntas hamna på ungefär 75 miljoner högtalare, en ökning med mer än 40 procent jämfört med 2018. GFU har uppskattat att det kommer att säljas smarta enheter (mobiler inte medräknade) för 4,8 miljarder euro i år.

Enligt GFU:s beräkningar är betalningsviljan störst i Europa, där det genomsnittliga priset är cirka 94 euro, att jämföra med 64 euro i Nordamerika och 41 euro i Asien.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen