Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Framtiden är tillbaka

Den ikoniska stålsportbilen som blev världsberömd i ”Tillbaka till framtiden” sätts i produktion igen – efter ett uppehåll på 34 år.

Av / 2016-01-29 - 14:10
Framtiden är tillbaka

Den berömda DMC 12 DeLorean-sportbilen fick en kort karriär men lång berömmelse. Bilden med de karaktäristiska måsvingedörrarna och kaross i rostfritt stål är känd och älskad av generationer av science-fiction-nördar tack vare de tre ”Tillbaka till framtiden”-filmerna.

I verkligheten var framgången dock kort. John Z. DeLorean hann bara bygga 8 853 exemplar av bilen innan en kaotisk ekonomi tvingade honom att stänga fabriken 1983.

Nu – när filmens verklighet är här – verkar det som om DeLorean får en ny chans. Bilens sätts i produktion igen och de första exemplaren kommer att kunna köpas 2017, säger den nya ägaren av märket, Stephen Wynne, till Time Magazine. Priset blir ”under 100 000 dollar” alltså ungefär lika mycket som en Tesla Model S. Fast priset gäller utan extrautrustning som fluxkondensator och Mr. Fusion-hushållsreaktor.

Om du funderar på att införskaffa ett exemplar av världens förmodligen mest berömda filmbil så får du skynda dig. Produktionen varar nämligen bara så länge som lagret av originalreservdelar räcker, vilket innebär att det bara ska byggas 300 stycken.

Källa: Time Magazine

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI, AI och mer AI i Googles planer

Nu kan du prata med ChatGPT

NASA:s robottåg på Månen

Google Gemini blir mer allsmäktig

Skärmen gör allt utom att läsa tankar!

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

Rulla till toppen