Search
Generic filters

Framtiden är tillbaka

Den ikoniska stålsportbilen som blev världsberömd i ”Tillbaka till framtiden” sätts i produktion igen – efter ett uppehåll på 34 år.

Den berömda DMC 12 DeLorean-sportbilen fick en kort karriär men lång berömmelse. Bilden med de karaktäristiska måsvingedörrarna och kaross i rostfritt stål är känd och älskad av generationer av science-fiction-nördar tack vare de tre ”Tillbaka till framtiden”-filmerna.

I verkligheten var framgången dock kort. John Z. DeLorean hann bara bygga 8 853 exemplar av bilen innan en kaotisk ekonomi tvingade honom att stänga fabriken 1983.

Nu – när filmens verklighet är här – verkar det som om DeLorean får en ny chans. Bilens sätts i produktion igen och de första exemplaren kommer att kunna köpas 2017, säger den nya ägaren av märket, Stephen Wynne, till Time Magazine. Priset blir ”under 100 000 dollar” alltså ungefär lika mycket som en Tesla Model S. Fast priset gäller utan extrautrustning som fluxkondensator och Mr. Fusion-hushållsreaktor.

Om du funderar på att införskaffa ett exemplar av världens förmodligen mest berömda filmbil så får du skynda dig. Produktionen varar nämligen bara så länge som lagret av originalreservdelar räcker, vilket innebär att det bara ska byggas 300 stycken.

Källa: Time Magazine

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.