Search
Generic filters

En liten sensation

Franska Devialets trådlösa högtalare kan ersätta en hel anläggning om man vill ha det smått men gott.

Devialet har på nolltid blivit ett hett ämne i hifi-kretsar. På München-mässan 2010 stal de all uppmärksamhet med sina förstärkare och nu gör de det igen. Den här gången med den aktiva och trådlösa lilla högtalaren Phantom.

Vi har berättat om den förut, men nu är den ordentligt lanserad rent officiellt.

Phantom är en aktiv och trådlös högtalare som har allting inbyggt. Det betyder att man kan strömma musik från mobilen och använda den som en kompakt stereo. Enkelt och smidigt.

1000465

Men nu har vi lyssnat på den och utan att fälla någon slutgiltig dom – det får vänta tills vi har testat den ordentligt – så kan vi meddela att det låter otroligt lovande.

1000472

Det lilla koaxialelementet och de två basarna, en på varje sida, sliter verkligen hårt för pengarna. När man ser högtalaren så tror man inte att den orkar spela musik med särskilt hög effekt. Men det gör den.

Devialet-Phantom-3

Phantom spelar mycket högre än man skulle kunna tro. I ett rum på 40 kvadratmeter lyckas den skapa en illusion av att man lyssnar på ett par stora golvhögtalare. Som står nära varandra.

Det blir inget enormt stereoperspektiv, men som allt-i-ett-lösning är Devialet-högtalaren definitivt något av det bättre vi har hört.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.