Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

En liten sensation

Franska Devialets trådlösa högtalare kan ersätta en hel anläggning om man vill ha det smått men gott.

Av / 2015-05-15 - 15:22
En liten sensation

Devialet har på nolltid blivit ett hett ämne i hifi-kretsar. På München-mässan 2010 stal de all uppmärksamhet med sina förstärkare och nu gör de det igen. Den här gången med den aktiva och trådlösa lilla högtalaren Phantom.

Vi har berättat om den förut, men nu är den ordentligt lanserad rent officiellt.

Phantom är en aktiv och trådlös högtalare som har allting inbyggt. Det betyder att man kan strömma musik från mobilen och använda den som en kompakt stereo. Enkelt och smidigt.

1000465

Men nu har vi lyssnat på den och utan att fälla någon slutgiltig dom – det får vänta tills vi har testat den ordentligt – så kan vi meddela att det låter otroligt lovande.

1000472

Det lilla koaxialelementet och de två basarna, en på varje sida, sliter verkligen hårt för pengarna. När man ser högtalaren så tror man inte att den orkar spela musik med särskilt hög effekt. Men det gör den.

Devialet-Phantom-3

Phantom spelar mycket högre än man skulle kunna tro. I ett rum på 40 kvadratmeter lyckas den skapa en illusion av att man lyssnar på ett par stora golvhögtalare. Som står nära varandra.

Det blir inget enormt stereoperspektiv, men som allt-i-ett-lösning är Devialet-högtalaren definitivt något av det bättre vi har hört.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI, AI och mer AI i Googles planer

Nu kan du prata med ChatGPT

NASA:s robottåg på Månen

Google Gemini blir mer allsmäktig

Skärmen gör allt utom att läsa tankar!

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

Rulla till toppen