High End 2015

Franska Devialets trådlösa högtalare kan ersätta en hel anläggning om man vill ha det smått men gott.
Annons
Annons
forfatter

Devialet har på nolltid blivit ett hett ämne i hifi-kretsar. På München-mässan 2010 stal de all uppmärksamhet med sina förstärkare och nu gör de det igen. Den här gången med den aktiva och trådlösa lilla högtalaren Phantom.

Vi har berättat om den förut, men nu är den ordentligt lanserad rent officiellt.

Phantom är en aktiv och trådlös högtalare som har allting inbyggt. Det betyder att man kan strömma musik från mobilen och använda den som en kompakt stereo. Enkelt och smidigt.

1000465

Men nu har vi lyssnat på den och utan att fälla någon slutgiltig dom – det får vänta tills vi har testat den ordentligt – så kan vi meddela att det låter otroligt lovande.

1000472

Det lilla koaxialelementet och de två basarna, en på varje sida, sliter verkligen hårt för pengarna. När man ser högtalaren så tror man inte att den orkar spela musik med särskilt hög effekt. Men det gör den.

Devialet-Phantom-3

Phantom spelar mycket högre än man skulle kunna tro. I ett rum på 40 kvadratmeter lyckas den skapa en illusion av att man lyssnar på ett par stora golvhögtalare. Som står nära varandra.

Det blir inget enormt stereoperspektiv, men som allt-i-ett-lösning är Devialet-högtalaren definitivt något av det bättre vi har hört.