Search
Generic filters

B&O har kanske hittat en köpare

Bolaget har en ”positiv dialog” med en möjlig köpare som kan ta över hela företaget eller delar av det.

Efter flera år med röda siffror i räkenskaperna har Bang & Olufsen kanske hittat en affärspartner som kan hjälpa det 90-åriga företaget att överleva. B&O har i snart ett år letat efter en köpare eller investerare som är tillräckligt kapitalstark. Och kanske har de lyckats. B&O berättar att de just nu har en dialog med en potentiell köpare av företaget.

”Den pågående dialogen kan leda till ett erbjudande om hela eller en del av aktiekapitalet i Bang & Olufsen”, står det i ett pressmeddelande från företagets styrelseordförande, Ole G. Andersen.

Om dialogen leder till ett köp är för tidigt att säga. Något konkret bud finns inte ännu så länge. Och vem det är som är intresserad av det danska företaget avslöjas inte heller.

För bara ett par veckor sedan firade B&O sin 90-åriga födelsedag med att lansera den imponerande BeoLab 90-högtalaren. Men även om B&O befinner sig längst fram i den tekniska utvecklingen så är de i stort behov av pengar. Det senaste årsbokslutet visade på en genomsnittlig förlust på 1,6 miljoner danska kronor om dagen. Bara en miljardförsäljning av bilstereoavdelningen till Harman räddade siffrorna. I mars avskedade B&O 125 anställda för att spara pengar.

Källa: Finans.dk

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.