Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

B&O har kanske hittat en köpare

Bolaget har en ”positiv dialog” med en möjlig köpare som kan ta över hela företaget eller delar av det.

Av / 2015-11-27 - 09:48
B&O har kanske hittat en köpare

Efter flera år med röda siffror i räkenskaperna har Bang & Olufsen kanske hittat en affärspartner som kan hjälpa det 90-åriga företaget att överleva. B&O har i snart ett år letat efter en köpare eller investerare som är tillräckligt kapitalstark. Och kanske har de lyckats. B&O berättar att de just nu har en dialog med en potentiell köpare av företaget.

”Den pågående dialogen kan leda till ett erbjudande om hela eller en del av aktiekapitalet i Bang & Olufsen”, står det i ett pressmeddelande från företagets styrelseordförande, Ole G. Andersen.

Om dialogen leder till ett köp är för tidigt att säga. Något konkret bud finns inte ännu så länge. Och vem det är som är intresserad av det danska företaget avslöjas inte heller.

För bara ett par veckor sedan firade B&O sin 90-åriga födelsedag med att lansera den imponerande BeoLab 90-högtalaren. Men även om B&O befinner sig längst fram i den tekniska utvecklingen så är de i stort behov av pengar. Det senaste årsbokslutet visade på en genomsnittlig förlust på 1,6 miljoner danska kronor om dagen. Bara en miljardförsäljning av bilstereoavdelningen till Harman räddade siffrorna. I mars avskedade B&O 125 anställda för att spara pengar.

Källa: Finans.dk

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nya EU-regler ska förhindra ”Minority Report"

AI, AI och mer AI i Googles planer

Nu kan du prata med ChatGPT

NASA:s robottåg på Månen

Google Gemini blir mer allsmäktig

Skärmen gör allt utom att läsa tankar!

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Rulla till toppen