Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Är du tillräckligt illamående för billiga hamburgare?

Burger King skannar ditt ansikte. Och om du ser lika fyllesjuk ut som du känner dig, kan du få rabatt. Brasilien.

Skrivet av / 2024-01-01 - 08:08
Är du tillräckligt illamående för billiga hamburgare?

 

Burgare och baksmälla går hand i hand. Det vet vi, och det är en teori som har testats med noggranna empiriska experiment. Men hur illa måste du må dagen efter för att förtjäna en burgare? Burger King har uppenbarligen hittat svaret.

Burger King har nämligen introducerat Hangover Whopper – en version av deras Whopper-burgare speciellt för dagar som denna nyårsdag. Och tillsammans med den erbjuder de en rabatt för synbart bakfulla kunder. Huruvida du är tillräckligt drabbad för att förtjäna en rabatt avgörs av Burger Kings mobilapp, som använder kameran för att analysera kundens ansikte. Ju allvarligare drabbad av gårdagens synder, desto större rabatt.

Det låter som en dystopisk fantasi om ett övervakningssamhälle som hämtat ur George Orwells 1984 eller Terry Gilliams Brazil. Men det är verklighet – även om ”Brazil” inte var helt fel. Det är nämligen bara brasilianska fylltrattar som kan dra nytta av rabatten.

Läs också Håll ett öga på hemmet från din mobil En övervakningskamera kan varna på mobilen om det är risk för inbrott när man är långt hemifrån. Här testar vi fem modeller som kan monteras utomhus.

Hangover Whopper och ansiktsskannings-appen är skapade av reklambyrån DM9. Det är oklart hur mycket artificiell intelligens som faktiskt används i appen (och dess äkthet är också diskutabel). Burger King lovar i alla fall att inte samla in data om kundernas nykterhet för senare användning.

Kampanjen pågår fram till den 2 januari, så om du har firat nyår i Brasilien och inte mår så bra kan du köpa en Whopper till rabatterat pris.

Källa: Gizmodo

Övervakning eller marknadsföringsjippo? I Brasilien kan du få rabatt om du är bakfull. Och om du tycker att det låter som en bra idé har du definitivt druckit för mycket! (Skärmdump: Burger King)

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska!

Hyperloop i Italien

Jorden drabbad av dubbel solstorm - mobilnät och GPS nere i en halvtimme

Imponerande resultat med Googles Video-AI

Japans månlandare är döende

Maglev-tåg på konventionell räls

Jackery vinner pris för solcellsrobot

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen