High End 2015

Hegel ligger inte latsidan. Nu släpper de sin grymmaste integrerade hittills: H360 med inbyggd DAC.
forfatter

Kommande H360 har samma effekt som utgående H300, en fenomenal integrerad förstärkare som vi testade för ett par år sedan.

Efterträdaren H360 har egentligen ingenting gemensamt med föregångaren. Bortsett från att de båda lämnar 250 watt och har AirPlay för trådlös strömning och inbyggd DAC (digitalomvandlare) så att man kan koppla in digitala signalkällor.

Allting i H360 är nytt. Digitalomvandlaren bygger på senaste generationen från AKM, och även om effekten i effektsteget är densamma så är strömkapaciteten 50 procent högre. Tillsammans med en mycket högre dämpfaktor (kontroll över återkoppling från högtalarna) ska det ge en mycket bättre kontroll över tungdrivna högtalare.

Hegel-H360-bak

Allt detta ska vi ta reda på i ett kommande test. Hegel H360 kommer att kosta drygt 40 000 kronor när den dyker upp i butikerna i höst. Vi har redan beställt exemplar.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Läs också: