Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Netflix expanderar med spel-streaming

Kan komma redan nästa år.

Av / 2021-07-16 - 09:25
Netflix expanderar med spel-streaming

Streaming av spel via molnet blir ”big business” i linje med musikstreaming och streaming av filmer och tv-serier. Både  Apple, Google och Microsoft har redan kastat sig in i spelstreaming med tjänsterna Apple Arcade, Google Stadia och Xbox Cloud Gaming,  och nu har turen kommit för världens största streamingleverantör, Netflix. Det uppger nyhetsbyrån Bloomberg.

Läs också Spel och streaming från Apple Apple Arcade startar 19 september och Apple TV+ 1 november.

Har anställt välkänd expert

Enligt Bloomberg har stremingjätten anställt amerikanen Mike Verdu, som kommer att tillträda en position som ”Vice President of Game Development”. Verdu har tidigare arbetat för Electronic Arts med speltitlar som ”Sims” och ”Plants vs. Zombies” samt för Facebook, där han ledde utvecklingen av spel och andra underhållningsappar för VR-headsetet Oculus.

Mike Verdu har precis anställts av Netflix som ‘Vice President of Game Development’. Verdu har tidigare arbetat för spelföretaget Electronic Arts med speltitlar som ‘Sims’ och ‘Plants vs. Zombies’ samt för Facebook, där han ledde utvecklingen av spel och andra underhållningsappar för VR-headsetet Oculus. (Foto: Venturebeat)

Gaming på Netflix kostar inte extra

Netflix planerar inte att lansera en ny separat tjänst, säger Bloomberg-källor. Istället kommer spel att bli en integrerad del av tjänstens befintliga innehåll tillsammans med andra nya typer av innehåll som stand-up och dokumentärer, och det är inte så att Netflix-användare kommer att betala extra för att få tillgång till det nya innehållet

Bloomberg räknar med att de första speltitlarna kommer att visas på Netflix under det kommande året. Netflix är redan i full gång med att  söka efter medarbetare till projektet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

IKEA: Gatustil för gamers

Razers nya samarbete tar kunderna med byxorna nere

Flaggskepp för spel från LG

Så här blir PS5 Pro

Streaming och teamchatt med färger

PS5-uppdatering rullas ut nu

Spela PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games måste hosta upp

Samsungs 3D-skärm utan 3D-glasögon

Razer ger dig en spark i baken

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen