TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Netflix expanderar med spel-streaming

Kan komma redan nästa år.

forfatter
Publicerad 2021-07-16 - 09:25

Streaming av spel via molnet blir ”big business” i linje med musikstreaming och streaming av filmer och tv-serier. Både  Apple, Google och Microsoft har redan kastat sig in i spelstreaming med tjänsterna Apple Arcade, Google Stadia och Xbox Cloud Gaming,  och nu har turen kommit för världens största streamingleverantör, Netflix. Det uppger nyhetsbyrån Bloomberg.

Läs också Spel och streaming från Apple Apple Arcade startar 19 september och Apple TV+ 1 november.

Har anställt välkänd expert

Enligt Bloomberg har stremingjätten anställt amerikanen Mike Verdu, som kommer att tillträda en position som ”Vice President of Game Development”. Verdu har tidigare arbetat för Electronic Arts med speltitlar som ”Sims” och ”Plants vs. Zombies” samt för Facebook, där han ledde utvecklingen av spel och andra underhållningsappar för VR-headsetet Oculus.

Mike Verdu har precis anställts av Netflix som ‘Vice President of Game Development’. Verdu har tidigare arbetat för spelföretaget Electronic Arts med speltitlar som ‘Sims’ och ‘Plants vs. Zombies’ samt för Facebook, där han ledde utvecklingen av spel och andra underhållningsappar för VR-headsetet Oculus. (Foto: Venturebeat)

Gaming på Netflix kostar inte extra

Netflix planerar inte att lansera en ny separat tjänst, säger Bloomberg-källor. Istället kommer spel att bli en integrerad del av tjänstens befintliga innehåll tillsammans med andra nya typer av innehåll som stand-up och dokumentärer, och det är inte så att Netflix-användare kommer att betala extra för att få tillgång till det nya innehållet

Bloomberg räknar med att de första speltitlarna kommer att visas på Netflix under det kommande året. Netflix är redan i full gång med att  söka efter medarbetare till projektet.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Samsungs ultrahäftiga gaming-skärm kommer snart till Norden Den böjda 55-tummaren Odyssey Ark kan förbeställas i slutet av augusti – nu vet vi vad den kostar!
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Kone skippar sladden 15 års forskning tog det innan den klassiska spelmusen Roccat Kone XP kom i en trådlös utgåva.
Razers tåliga ljusdrivna tangenter Razer DeathStalker V2 har uppdaterats med lägre, lättare tangenter som håller längre.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend