Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nu är Apple spel- och streaming-leverantör

Apple Arcade startar 19 september och Apple TV+ 1 november.

Skrivet av / 2019-09-12 - 08:31
Nu är Apple spel- och streaming-leverantör

Redan i mars, när Apple, under rubriken ”It’s Showtime”, presenterade en hel uppsjö av nya tjänster inom streaming, spel, nyheter, blev det uppenbart att det globala företaget i Cupertino håller på att flytta fokus från fysiska produkter.

Och det bekräftades i tisdags kväll. För när Apple presenterade de tre nya iPhone-modellerna och en ny Apple Watch och iPad, kom det också startdatum för Apple TV+ och Apple Arcade. Dessutom är det nu officiellt bekräftat att båda tjänsterna kommer till Sverige!

Apple TV +

Den nya strömningstjänsten med filmer och TV-serier ska ta upp kampen med Netflix, Amazon Prime Video och den kommande Disney+-kanalen.

Apple har allierat sig med en mängd riktigt imponerande namn från film- och TV-branschen, som producerar eller är med i nya serier och filmer som bara kommer att kunna ses på Apple TV+.

Under presentationen bekräftade Apple att Apple TV+ startar 1 november i fler än 100 länder. Vid lanseringen kommer man att kunna titta på TV-serier som See med Jason Momoa, The Morning Show med Reese Witherspoon och Jennifer Aniston, och Truth Be Told med Aaron Paul.

”Med Apple TV+ presenterar vi originalberättelser från de bästa, smartaste och mest kreativa skaparna och vi vet att tittarna kommer att hitta sina nya favoriter bland vår tjänsts serier och filmer”, säger Zack Van Amburg, chef för Worldwide Video på Apple i ett pressmeddelande.

”Varje originalproduktion från Apple TV+ erbjuder en unik berättelse, nya perspektiv och kraftfulla budskap – för att underhålla, bygga broar och inspirera till samtal om kultur.”

Apple TV+ går att se via Apple TV-appen för Apple TV, iOS, Mac och andra plattformar, inklusive smart TV från LG, Samsung och Sony samt Roku och FireTV.

Man kan titta på Apple TV+ på många olika enheter. Foto: Apple

Månadskostnaden är bara 59 kronor och abonnemanget kan delas med upp till sex familjemedlemmar. Köper man en ny Apple-enhet får man ett års gratis tillgång till Apple TV+.

Apple Arcade

I mars förra berättade Tim Cook att spel var de mest populära apparna i App Store. Därför har Apple valt att lansera Apple Arcade, som blir en integrerad del av App Store och erbjuder obegränsade nedladdningar av fler än 100 spel mot en fast månadsavgift.

Tjänsten startar redan om en vecka, 19 september, (på iPhone, iPad och Apple TV startar den 30 september, och till Mac dröjer det till oktober) och kostar också 59 kronor i månaden.

Apple Arcade kommer redan 19 september till iPhone. Foto: Apple

I ett pressmeddelande som Apple skickade ut efter presentationen, säger Phil Schiller, Apples vice VD för Worldwide Marketing:

”Vi ser verkligen fram emot att lansera Apple Arcade på App Store. Över 100 noggrant utvalda nya, exklusiva spel från några av de mest innovativa spelutvecklarna i världen är ett perfekt komplement till App Stores redan enorma spelkatalog.”

”Vi tror att kunder i alla åldrar kommer att bli glada över att ett enda abonnemang ger hela familjen obegränsad tillgång till hela katalogen med suveräna Apple Arcade-spel, utan reklam eller krav på extra köp, i trygg förvissning om att alla spel måste uppfylla Apples höga standarder i fråga om personlig integritet.”

Inget av spelen i Apple Arcade finns någon annanstans. Alla spel är reklamfria och kan spelas offline. Efter nästa tvOS-uppdatering kan man också ansluta Xbox- och PlayStation-kontroller till Apple TV.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Här är Xiaomi 14 och Xiaomi 14 Ultra

Torka inte mobilen i ris

Får din gamla Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi + Leica = sant

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen