Nu är Apple spel- och streaming-leverantör

Apple Arcade startar 19 september och Apple TV+ 1 november.
Annons
Annons
forfatter

Redan i mars, när Apple, under rubriken ”It’s Showtime”, presenterade en hel uppsjö av nya tjänster inom streaming, spel, nyheter, blev det uppenbart att det globala företaget i Cupertino håller på att flytta fokus från fysiska produkter.

Och det bekräftades i tisdags kväll. För när Apple presenterade de tre nya iPhone-modellerna och en ny Apple Watch och iPad, kom det också startdatum för Apple TV+ och Apple Arcade. Dessutom är det nu officiellt bekräftat att båda tjänsterna kommer till Sverige!

Apple TV +

Den nya strömningstjänsten med filmer och TV-serier ska ta upp kampen med Netflix, Amazon Prime Video och den kommande Disney+-kanalen.

Apple har allierat sig med en mängd riktigt imponerande namn från film- och TV-branschen, som producerar eller är med i nya serier och filmer som bara kommer att kunna ses på Apple TV+.

Annons

Under presentationen bekräftade Apple att Apple TV+ startar 1 november i fler än 100 länder. Vid lanseringen kommer man att kunna titta på TV-serier som See med Jason Momoa, The Morning Show med Reese Witherspoon och Jennifer Aniston, och Truth Be Told med Aaron Paul.

”Med Apple TV+ presenterar vi originalberättelser från de bästa, smartaste och mest kreativa skaparna och vi vet att tittarna kommer att hitta sina nya favoriter bland vår tjänsts serier och filmer”, säger Zack Van Amburg, chef för Worldwide Video på Apple i ett pressmeddelande.

”Varje originalproduktion från Apple TV+ erbjuder en unik berättelse, nya perspektiv och kraftfulla budskap – för att underhålla, bygga broar och inspirera till samtal om kultur.”

Apple TV+ går att se via Apple TV-appen för Apple TV, iOS, Mac och andra plattformar, inklusive smart TV från LG, Samsung och Sony samt Roku och FireTV.

Annons
Man kan titta på Apple TV+ på många olika enheter. Foto: Apple

Månadskostnaden är bara 59 kronor och abonnemanget kan delas med upp till sex familjemedlemmar. Köper man en ny Apple-enhet får man ett års gratis tillgång till Apple TV+.

Apple Arcade

I mars förra berättade Tim Cook att spel var de mest populära apparna i App Store. Därför har Apple valt att lansera Apple Arcade, som blir en integrerad del av App Store och erbjuder obegränsade nedladdningar av fler än 100 spel mot en fast månadsavgift.

Tjänsten startar redan om en vecka, 19 september, (på iPhone, iPad och Apple TV startar den 30 september, och till Mac dröjer det till oktober) och kostar också 59 kronor i månaden.

Apple Arcade kommer redan 19 september till iPhone. Foto: Apple

I ett pressmeddelande som Apple skickade ut efter presentationen, säger Phil Schiller, Apples vice VD för Worldwide Marketing:

”Vi ser verkligen fram emot att lansera Apple Arcade på App Store. Över 100 noggrant utvalda nya, exklusiva spel från några av de mest innovativa spelutvecklarna i världen är ett perfekt komplement till App Stores redan enorma spelkatalog.”

Annons

”Vi tror att kunder i alla åldrar kommer att bli glada över att ett enda abonnemang ger hela familjen obegränsad tillgång till hela katalogen med suveräna Apple Arcade-spel, utan reklam eller krav på extra köp, i trygg förvissning om att alla spel måste uppfylla Apples höga standarder i fråga om personlig integritet.”

Inget av spelen i Apple Arcade finns någon annanstans. Alla spel är reklamfria och kan spelas offline. Efter nästa tvOS-uppdatering kan man också ansluta Xbox- och PlayStation-kontroller till Apple TV.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Rings nya kamera Floodlight Cam Wired Pro är utrustad med 3D-rörelsesensor och fågelperspektiv för att ge bättre överblick.
Vantage M2 och Ignite 2 är båda nya klockor från Polar som påstås hjälpa dig att träna smartare – inte hårdare.
Smart trädgård: Robotgräsklipparen tar hand om gräsmattan – och leasingföretaget tar hand om roboten.
Rings senaste generation larm är ett praktiskt och flexibelt hemsäkerhetssystem som man kan installera själv.
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Norska serien Welcome to Utmark: briljant svart komedi eller bara konstig?
Inget fastfasbatteri, men ändå en viktig modell.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR.
Tack vare den största uppdateringen av Google Earth på många år är det nu möjligt att se miljontals satellitbilder från bl.a. NASA och Timelapse. Det visar årtionden av markanta förändringar i världen.
I dag är det tio år sedan världens största TV-serie hade premiär.
Där andra fuskar fram en 4K-bild från en HD-panel har Sony-projektorerna riktiga 4K-paneler. Nu kommer två viktiga modeller med den nya X1-processorn för högkvalitativ bildbehandling.
Den ser mycket större ut än den är, nya 4309 Studio Monitor.
Den danska storstjärnan har fått ytterligare en internationell mega-roll.