TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nu är Apple spel- och streaming-leverantör

Apple Arcade startar 19 september och Apple TV+ 1 november.

forfatter
Publicerad 2019-09-12 - 08:31

Redan i mars, när Apple, under rubriken ”It’s Showtime”, presenterade en hel uppsjö av nya tjänster inom streaming, spel, nyheter, blev det uppenbart att det globala företaget i Cupertino håller på att flytta fokus från fysiska produkter.

Och det bekräftades i tisdags kväll. För när Apple presenterade de tre nya iPhone-modellerna och en ny Apple Watch och iPad, kom det också startdatum för Apple TV+ och Apple Arcade. Dessutom är det nu officiellt bekräftat att båda tjänsterna kommer till Sverige!

Apple TV +

Den nya strömningstjänsten med filmer och TV-serier ska ta upp kampen med Netflix, Amazon Prime Video och den kommande Disney+-kanalen.

Apple har allierat sig med en mängd riktigt imponerande namn från film- och TV-branschen, som producerar eller är med i nya serier och filmer som bara kommer att kunna ses på Apple TV+.

Under presentationen bekräftade Apple att Apple TV+ startar 1 november i fler än 100 länder. Vid lanseringen kommer man att kunna titta på TV-serier som See med Jason Momoa, The Morning Show med Reese Witherspoon och Jennifer Aniston, och Truth Be Told med Aaron Paul.

”Med Apple TV+ presenterar vi originalberättelser från de bästa, smartaste och mest kreativa skaparna och vi vet att tittarna kommer att hitta sina nya favoriter bland vår tjänsts serier och filmer”, säger Zack Van Amburg, chef för Worldwide Video på Apple i ett pressmeddelande.

”Varje originalproduktion från Apple TV+ erbjuder en unik berättelse, nya perspektiv och kraftfulla budskap – för att underhålla, bygga broar och inspirera till samtal om kultur.”

Apple TV+ går att se via Apple TV-appen för Apple TV, iOS, Mac och andra plattformar, inklusive smart TV från LG, Samsung och Sony samt Roku och FireTV.

Man kan titta på Apple TV+ på många olika enheter. Foto: Apple

Månadskostnaden är bara 59 kronor och abonnemanget kan delas med upp till sex familjemedlemmar. Köper man en ny Apple-enhet får man ett års gratis tillgång till Apple TV+.

Apple Arcade

I mars förra berättade Tim Cook att spel var de mest populära apparna i App Store. Därför har Apple valt att lansera Apple Arcade, som blir en integrerad del av App Store och erbjuder obegränsade nedladdningar av fler än 100 spel mot en fast månadsavgift.

Tjänsten startar redan om en vecka, 19 september, (på iPhone, iPad och Apple TV startar den 30 september, och till Mac dröjer det till oktober) och kostar också 59 kronor i månaden.

Apple Arcade kommer redan 19 september till iPhone. Foto: Apple

I ett pressmeddelande som Apple skickade ut efter presentationen, säger Phil Schiller, Apples vice VD för Worldwide Marketing:

”Vi ser verkligen fram emot att lansera Apple Arcade på App Store. Över 100 noggrant utvalda nya, exklusiva spel från några av de mest innovativa spelutvecklarna i världen är ett perfekt komplement till App Stores redan enorma spelkatalog.”

”Vi tror att kunder i alla åldrar kommer att bli glada över att ett enda abonnemang ger hela familjen obegränsad tillgång till hela katalogen med suveräna Apple Arcade-spel, utan reklam eller krav på extra köp, i trygg förvissning om att alla spel måste uppfylla Apples höga standarder i fråga om personlig integritet.”

Inget av spelen i Apple Arcade finns någon annanstans. Alla spel är reklamfria och kan spelas offline. Efter nästa tvOS-uppdatering kan man också ansluta Xbox- och PlayStation-kontroller till Apple TV.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bäst iPad Air hittills Apples senaste iPad Air gör nästan att iPad Pro får svårt att hävda sig som bästa surfplattan på marknaden. Tyvärr bygger skärmen fortfarande på gammal teknik.
En era är över 21 års iPod-historia har nått vägs ände. Apple tillverkar inga fler iPod Touch.
Sony lanserar ny toppmobil för entusiaster Den nya Android-mobilen satsar extra mycket på video och foto.
Bli en bättre golfspelare Garmin vill hjälpa dig toppa formen på golfbanan.
Så här testar du Nothings nya gränssnitt Nothing phone (1) kommer först i sommar, men intresserade kan prova det nya användargränssnittet för Android redan nu. Läs hur här.
Crouching tiger, hidden dragon OnePlus 10 Pro och Xiaomi 12 Pro kostar lika mycket och riktar sig mot samma användare. Här kan du läsa vilken av de två kinesiska mobilerna du ska köpa.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend