Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

YouTube Shorts kommer till TV-skärmen

Nu kan du snart se de vertikala videoklippen i YouTube-appen i din smarta tv.

Av / 2022-11-09 - 17:08
YouTube Shorts kommer till TV-skärmen

Korta videoklipp som vi känner igen från Snapchat, TikTok och andra plattformar har blivit otroligt populära, och YouTube kallar sin egen variant #shorts: Dessa har hittills bara varit tillgängliga via YouTube-appen för mobil och webbläsare, men nu lanseras de även i TV-optimerat format. Det meddelade företaget på tisdagen via ett blogginlägg.

Det betyder att du snart kommer att kunna titta på de vertikala videoklippen via YouTube-appen för Android TV, Google TV och andra smarta TV-apparater.

Youtube Shorts-videorna kommer fortfarande att vara vertikala (så kallat porträttläge), men använder TV-skärmens bredd för att ge ytterligare information och navigeringsalternativ. Se exempel i videon nedan:

YouTubes produktchef Neal Mohan säger i bloggen:

Även om detta kan verka som ett naturligt nästa steg, har otroligt mycket tanke och omsorg lagts på att överföra denna vertikala mobilupplevelse till den stora skärmen. Innan den här versionen fanns det inget bekvämt sätt för tittarna att titta på vertikala videor i liggande orientering. Nu kan du spela vertikala klipp i ett rent format, med vita kanter som använder den bredare skärmens extra utrymme för att inkludera information om videon, inklusive titel, ljudformat, profil och gilla/ogilla ikoner.

Tillgänglighet

YouTube rapporterar att Shorts-funktionen kommer att lanseras på TV-modeller (2019 och senare) och på nyare spelkonsoler under de kommande veckorna.

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

0
Rulla till toppen