TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

YouTube Shorts kommer till TV-skärmen

Nu kan du snart se de vertikala videoklippen i YouTube-appen i din smarta tv.

forfatter
Publicerad 2022-11-09 - 17:08

Korta videoklipp som vi känner igen från Snapchat, TikTok och andra plattformar har blivit otroligt populära, och YouTube kallar sin egen variant #shorts: Dessa har hittills bara varit tillgängliga via YouTube-appen för mobil och webbläsare, men nu lanseras de även i TV-optimerat format. Det meddelade företaget på tisdagen via ett blogginlägg.

Det betyder att du snart kommer att kunna titta på de vertikala videoklippen via YouTube-appen för Android TV, Google TV och andra smarta TV-apparater.

Youtube Shorts-videorna kommer fortfarande att vara vertikala (så kallat porträttläge), men använder TV-skärmens bredd för att ge ytterligare information och navigeringsalternativ. Se exempel i videon nedan:

YouTubes produktchef Neal Mohan säger i bloggen:

Även om detta kan verka som ett naturligt nästa steg, har otroligt mycket tanke och omsorg lagts på att överföra denna vertikala mobilupplevelse till den stora skärmen. Innan den här versionen fanns det inget bekvämt sätt för tittarna att titta på vertikala videor i liggande orientering. Nu kan du spela vertikala klipp i ett rent format, med vita kanter som använder den bredare skärmens extra utrymme för att inkludera information om videon, inklusive titel, ljudformat, profil och gilla/ogilla ikoner.

Tillgänglighet

YouTube rapporterar att Shorts-funktionen kommer att lanseras på TV-modeller (2019 och senare) och på nyare spelkonsoler under de kommande veckorna.

 

 

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

Spotify-appen blir smartare: lanserar personlig DJ med AI-teknik Ny version av mobilappen med kraftigt förbättrad användarvänlighet - inklusive en egen DJ med AI-teknik. Däremot inga nyheter om Hi-Fi eller Spatial Audio.
Nu kan du titta på Yellowstone på Samsung TV Släppte ny smart-tv-app på alla hjärtans dag.
lbpluss
Nu kan du titta på TikTok på Samsung TV Nu är TikTok-appen tillgänglig på svenska Samsung-skärmar.
lbpluss
Nu kan Samsung TV styra Philips Hue Ny app från Samsung och Signify erbjuder överraskande möjligheter - en slags "Ambilight" för Samsung TV?
lbpluss
Nu kan du ladda ner FIFA-appen Glada nyheter för fotbollsfans med Android- och Google-TV. Nu är den officiella FIFA-appen tillgänglig för nedladdning.
Följ Ljud & Bild