Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 11Delta

Samsung pratar framtid

Elektronikjätten pratade mer om tekniker och visioner än produkter

Skrivet av / 2016-09-01 - 13:50
Samsung pratar framtid

För den som hade hoppats på en kavalkad av nya spännande produkter under Samsungs presskonferens på IFA-mässan blev det lite av en besvikelse. Visst nämndes produkter, men då som exempel på vad man gjort inom vissa områden.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Ljud & Bild)

En stor del av tiden avsatt för hemelektronik ägnades åt att berätta om Quantum Dot tekniken som används i high-end TV-modeller.

(Foto: Ljud & Bild)
(Foto: Ljud & Bild)

En stor hörna i montern är ägnad åt att förklara och visa hur Quantum Dot kan förbättra kontrast, ljusstyrka och färgåtergivning. En annan fördel är att det icke-organiska materialet inte åldras, vilket gör att Samsung nu går ut med en 10 årig garanti mot inbränning på sina Quantum Dot modeller.

(Foto: Ljud & Bild)
(Foto: Ljud & Bild)

Ett exempel på produkter är den nya böjda 27″ spelskärmen CFG70 med 1 ms responstid och 144 hz uppdateringsfrekvens.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Ljud & Bild)

Men man pratade också en hel del om HDR och hur Samsungs teknik ska både kunna återge den och visa material i HDR. Netflix kom upp på scenen och berättade att exempelvis Marco Polo redan stöder det och att man kommer släppa serier som Daredevil och Stranger Things i HDR-kvalitet.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Ljud & Bild)

Men vad är bild utan bra ljud också? Samsung presenterade det fläskiga soundbar-systemet K950 med 15 inbyggda högtalarelement och rent av stöd för Dolby Atmos.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Ljud & Bild)

Slutligen något som får sorteras in i Smarta Hem kategorin. Man visade upp en interaktiv skärm kallad Family Hub som ska kunna fungera som ett nav i familjelivet. Man ska kunna lämna meddelanden till varandra, planera i en kalender och använda den som en extra tv-skärm.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Ljud & Bild)

Men man ska också kunna leta upp recept, kolla vad som finns i kylskåpet på distans och beställa nya varor och få dem hemlevererade.

Vad gäller mer specifika produktnyheter får vi be att återkomma senare i veckan när vi visats runt i Samsungs monitor, klämt och känt på prylarna och kunnat ställa lite frågor till produktspecialisterna.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen