Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

OLED-TV från Philips

Nu kommer Philips äntligen med en OLED-toppmodell.

Av / 2016-09-01 - 14:56
OLED-TV från Philips

Ryktena har florerat länge men under dagens IFA-presskonferens i Berlin presenterade Philips äntligen sin första officiella OLED-skärm. Den heter Philips 55POS901F OLED TV och släpps i vinter (fjärde kvartalet).

Philips/TP Vision har precis som förväntat använt sig av allt sitt know-how för att optimera bildkvaliteten. TV:n har deras egen Perfect Pixel Ultra HD-videoprocessor till all bildbehandling, inklusive finesser som Perfect Contrast/Micro Dimming Perfect-kontrastförbättring och Natural Motion-interpolering.

Den nya OLED-modellen stöder naturligtvis HDR (High Dynamic Range) från Netflix och Ultra-HD Blu-ray.

I likhet med andra Philips-modeller som bygger på Android-smartplattformen har 55POS901F en särskild Quad Core-processor som tar hand om alla smartfunktioner.

Integrerat 6.1-ljud
Philips-skärmen har fått ett rejält ljudsystem också. Det består av sex högtalare som sitter på fronten i en ”soundbar” samt en bashögtalare som sitter på baksidan. Den sammanlagda effekten är 30 watt.

OLED-TV med Ambilight
Precis som sig bör för en äkta Philips-TV har 55POS901F naturligtvis Ambilight-omgivningsbelysning, här i tresidig version. Inte nog med det, Philips hävdar att den extra tunna ramen runt OLED-skärmen ger en ännu bättre Ambilight-känsla.

Philips 55POS901F OLED får ett riktpris på ca 35 000 kronor när den släpps i vinter.

Vi ser fram emot att få undersöka bilden närmare och har redan sett till att vi får det första testexemplaret.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen