Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Ny HDR-projektor från Sony

Sony släpper ny ljuskanon.

Av / 2016-09-01 - 18:46
Ny HDR-projektor från Sony

Sony Professional har nästan haft monopol på äkta 4K-projektorer de senaste åren och deras VW-modeller har haft bland de bästa hemmabiobilderna vi har skådat på en filmduk. Nu är tiden kommen för ett par uppdateringar.

Nykomlingen VPL-VW550ES ersätter VPL-VW520ES och det kan verka som om Sony har försökt förbättra några av bristerna vi upptäckte när vi testade föregångaren tidigare i år.

VW550 utlovar (inte oväntat) ännu bättre bildkvalitet än föregångaren. Ljusstyrkan är 1800 lumen och det dynamiska kontrastförhållandet 350 000:1. Även input-sidan har fått ett par förbättringar, med utökat stöd för HDR. Båda HDMI-ingångarna är nu fullt HDMI 2.0/HDCP 2.2-kompatibla och klarar 4K-upplösning fullt ut (4K 24/60p).

3D stöds också via inbyggd RF-sändare.

Sonys nya hemmabioprojektor är kompatibel med Hybrid Log-Gamma (HLG) via en firmware-uppdatering. HLG är en ny HDR-teknik som utvecklats av BBC och NHK, som planeras för framtida TV-sändningar och användarskapat material. Sony lovar alltså att VPL-VW550ES ska vara väl rustad för framtiden.

Sony VPL-VW550ES släpps i Europa i oktober 2016. Något exakt pris har inte Sony avslöjat men på nätet har vi läst summan 10 000 euro.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen