Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Hasselblad-bakstycke till Motorola Z

Sätt fast en Hasselblad-kamera på din Motorola-mobil!

Av / 2016-09-01 - 09:15
Hasselblad-bakstycke till Motorola Z

Det är sällan ett mobilskal kan kallas för en stor nyhet, men när kameraspecialisten Hasselblad är inblandad blir det plötsligt intressant!

Under onsdagens lansering på IFA-mässan visade Lenovo-ägda Motorola upp flera ”Moto Mods” till sin Motorola Z-mobil. De flesta av dem var tämligen ordinära, till exempel skal i äkta trä och läder eller batteri-skal med 50 timmars batteritid. Men mitt i alltihop kom Hasselblad True Zoom.

Lenovo har samarbetet med svenska Hasselblad, som har gjort en speciell ”Moto Mod” med en komplett kamera som pryds av den välkända logotypen.

Kameran har 10x optisk zoom, manuell inställning av bländare samt blixt. Priset på 300 euro innebär att True Zoom förmodligen är den billigaste Hasselblad-kameran hittills.

Hasselblad-skalet sätts fast med magneter. Foto: John Alex Hvidlykke, Ljud & Bild
Hasselblad-skalet sätts fast med magneter. Foto: John Alex Hvidlykke, Ljud & Bild
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen