data-srcset

Klipsch-soundbar med klassiska rötter

Heritage Theater Bar är en skräddarsydd ljudlimpa som hämtat inspiration från gamla Klipsch-kreationer.

Att soundbar-högtalare är praktiska behöver inte betyda att de är tråkiga. Det vill Klipsch betona med sin Heritage Theatre Bar, som har ärvt sitt utseende från den klassiska Heritage-serien, vars första modell konstruerades redan 1946!

Heritage Theatre Bar är handbyggd i Hope, Arkansas, med både inhemska och importerade delar. Kabinettet är ett klassiskt och stilfullt möbelhantverk och Klipsch utlovar en kraftfull ljudupplevelse från en högtalare som kan skräddarsys efter i princip vilken TV-storlek som helst.

Heritage Theatre Bar är byggd för inredningsintresserade som inte vill ha en ”ful plasthögtalare”. Grillen sitter fast med magneter för att det ska se så snyggt ut som möjligt när den tas av. Högtalarkontakterna nås framifrån så att högtalaren kan skruvas upp på väggen innan kablarna kopplas in. Väggfäste ingår.

Klipsch-högtalaren byggs på beställning och kan anpassas helt perfekt efter TV:ns storlek – från 54 ända upp till 80 tum! Man kan dessutom välja mellan faner av olika träslag och färger på grillen så att utseendet passar inredningen helt perfekt.

Heritage Theatre Bar byggs på beställning så att den passar TV:ns mått. Foto: Klipsch
Heritage Theatre Bar byggs på beställning så att den passar TV:ns mått. Foto: Klipsch

 

Tunga upplevelser

Klipsch utlovar massiva hemmabioupplevelser tack vare komponenter av hög kvalitet i de tre inbyggda kanalerna (höger, vänster, center), vilket ska ge en klar och tydlig dialog i mitten och full kontroll på stereoljudet ut mot sidorna.

annons

Heritage Theatre Bar är passiv, så att man kan välja förstärkare själv. Det betyder att den inte har någon inbyggd digitalbehandling eller simulering av surroundljud. Detta går dock att lösa genom att koppla in en hemmabioförstärkare som kan simulera bakkanaler. Eller kombinera högtalaren med ett par bakhögtalare, till exempel ett par Klipsch RP-240S om man inte vill gå hela vägen med ett par Heresy III – fast det är klart, då är kanske inte en soundbar är optimalt.

annons

En 15-tums Heritage Sub presenterades på CES förra året och sattes i produktion under året. Den lär väl vara en bra partner?

Vi vet inte vad Klipsch Heritage Theatre Bar ska kosta, men billigt blir den knappast när den kommer i slutet av året.

Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Läs också

 data-srcset

JBL satsar på radio

Nej då, linjär radio är inte alls dött. Det tänker JBL bevisa med två nya bärbara radioapparater: Tuner 2 och Tuner XL.