annons
annons
Sommarerbjudande: Prova Ljud & Bild i 4 veckor för 0 kronor! Prova Ljud & Bild
annons
annons
(Foto: Tillverkare)
annons

Klipsch-soundbar med klassiska rötter

Heritage Theater Bar är en skräddarsydd ljudlimpa som hämtat inspiration från gamla Klipsch-kreationer.

Att soundbar-högtalare är praktiska behöver inte betyda att de är tråkiga. Det vill Klipsch betona med sin Heritage Theatre Bar, som har ärvt sitt utseende från den klassiska Heritage-serien, vars första modell konstruerades redan 1946!

Heritage Theatre Bar är handbyggd i Hope, Arkansas, med både inhemska och importerade delar. Kabinettet är ett klassiskt och stilfullt möbelhantverk och Klipsch utlovar en kraftfull ljudupplevelse från en högtalare som kan skräddarsys efter i princip vilken TV-storlek som helst.

Heritage Theatre Bar är byggd för inredningsintresserade som inte vill ha en ”ful plasthögtalare”. Grillen sitter fast med magneter för att det ska se så snyggt ut som möjligt när den tas av. Högtalarkontakterna nås framifrån så att högtalaren kan skruvas upp på väggen innan kablarna kopplas in. Väggfäste ingår.

Klipsch-högtalaren byggs på beställning och kan anpassas helt perfekt efter TV:ns storlek – från 54 ända upp till 80 tum! Man kan dessutom välja mellan faner av olika träslag och färger på grillen så att utseendet passar inredningen helt perfekt.

Heritage Theatre Bar byggs på beställning så att den passar TV:ns mått. Foto: Klipsch
Heritage Theatre Bar byggs på beställning så att den passar TV:ns mått. Foto: Klipsch

 

Tunga upplevelser

Klipsch utlovar massiva hemmabioupplevelser tack vare komponenter av hög kvalitet i de tre inbyggda kanalerna (höger, vänster, center), vilket ska ge en klar och tydlig dialog i mitten och full kontroll på stereoljudet ut mot sidorna.

Heritage Theatre Bar är passiv, så att man kan välja förstärkare själv. Det betyder att den inte har någon inbyggd digitalbehandling eller simulering av surroundljud. Detta går dock att lösa genom att koppla in en hemmabioförstärkare som kan simulera bakkanaler. Eller kombinera högtalaren med ett par bakhögtalare, till exempel ett par Klipsch RP-240S om man inte vill gå hela vägen med ett par Heresy III – fast det är klart, då är kanske inte en soundbar är optimalt.

En 15-tums Heritage Sub presenterades på CES förra året och sattes i produktion under året. Den lär väl vara en bra partner?

Vi vet inte vad Klipsch Heritage Theatre Bar ska kosta, men billigt blir den knappast när den kommer i slutet av året.

Läs också

JBL:s legendariska högtalare återuppstår

JBL:s legendariska högtalare återuppstår

L100 är JBL:s mest framgångsrika högtalare. Nu kommer den i en helt ny version.Lägg till som favorit
Sonys ljudlimpor ger 3D-surroundljud

Sonys ljudlimpor ger 3D-surroundljud

Oavsett om du vill ha tredimensionellt Atmos-ljud eller ett extremt kompakt format så har Sony något som passar. Lägg till som favorit
Ljuskänslig Panasonic-kamera

Ljuskänslig Panasonic-kamera

Panasonic Lumix GH5S är en trimmad version av flaggskeppet GH5, gjord för video i dåligt ljus. Lägg till som favorit
Philips vill leka med Razer

Philips vill leka med Razer

De smarta Philips Hue-lamporna breder ut sig. Samarbetet med Razer innebär att du kan få stämningsfullt ljus i hela rummet när du spelar.Lägg till som favorit
Nvidia vill konkurrera ut din TV

Nvidia vill konkurrera ut din TV

Grafikjätten vill ställa en gaming-skärm på bästa stället i vardagsrummet. Och den ska komma från Asus, Acer eller HP. Lägg till som favorit
Jabra Elite-series

Nytt trådlöst från Jabra

Elite-serien ger tydligare skillnader och satsning på musikkvalitetLägg till som favorit
Sony Xperia XA2

Biffigare mellanklass-mobil från Sony

Xperia XA2 ger betydligt mer för pengarna än föregångarenLägg till som favorit
Bättre och smartare högtalare från LG

Bättre och smartare högtalare från LG

Ljudteknik från Meridian, soundbar-högtalare med Dolby Atmos ljudkort – och en högtalare som styr allt.Lägg till som favorit