annons
annons

IFA 2016

Ny HDR-projektor från Sony

Sony släpper ny ljuskanon.

Sony Professional har nästan haft monopol på äkta 4K-projektorer de senaste åren och deras VW-modeller har haft bland de bästa hemmabiobilderna vi har skådat på en filmduk. Nu är tiden kommen för ett par uppdateringar.

Nykomlingen VPL-VW550ES ersätter VPL-VW520ES och det kan verka som om Sony har försökt förbättra några av bristerna vi upptäckte när vi testade föregångaren tidigare i år.

VW550 utlovar (inte oväntat) ännu bättre bildkvalitet än föregångaren. Ljusstyrkan är 1800 lumen och det dynamiska kontrastförhållandet 350 000:1. Även input-sidan har fått ett par förbättringar, med utökat stöd för HDR. Båda HDMI-ingångarna är nu fullt HDMI 2.0/HDCP 2.2-kompatibla och klarar 4K-upplösning fullt ut (4K 24/60p).

3D stöds också via inbyggd RF-sändare.

Sonys nya hemmabioprojektor är kompatibel med Hybrid Log-Gamma (HLG) via en firmware-uppdatering. HLG är en ny HDR-teknik som utvecklats av BBC och NHK, som planeras för framtida TV-sändningar och användarskapat material. Sony lovar alltså att VPL-VW550ES ska vara väl rustad för framtiden.

Sony VPL-VW550ES släpps i Europa i oktober 2016. Något exakt pris har inte Sony avslöjat men på nätet har vi läst summan 10 000 euro.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-