TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Piega ACE 50 Wireless och Piega ACE 30 Wireless

Fyra trådlösa modeller i Ace Wireless-serien till stereo eller surround.

forfatter
Publicerad 2021-12-05 - 16:32

De har gjort det förut, men den gången blev vi inte så upphetsade. Det förra försöket att göra högtalarna trådlösa, strandade på bristen på högupplöst streaming. Själva högtalaren var det inget fel på, men Bluetooth är inte hifi.

Nu verkar det som om Piega har tagit till sig kritiken, den här gången behöver man inte någon extra box för att koppla in ljudkällor.

Den kompakta Ace-serien har ersatt kabelterminalerna med ingångar för det mesta, både digitalt och analogt, och när allt finns inbyggt är det bara att ta reda på var man vill ställa högtalarna i vardagsrummet.

Piega har helt enkelt tagit ett par Ace 20, och golvmodellen Ace 50, och byggt in allting i högtalarna. Det finns även en subwoofer och en centerhögtalare som också är trådlösa och man kan koppla in flera par högtalare i ett 7.1-system.

Högtalarna stöder WISA-standarden så att man kan ansluta en WISA-förberedd TV trådlöst.

Stöd för högupplöst ljud, Spotify Connect, Google Chromecast och Bluetooth ingår. Men konstigt nog inte AirPlay 2. Däremot stöder högtalarna Roon för den som vill samla streamingtjänsterna i en bättre avspelningsklient – och högtalarna har dessutom HDMI med eARC för tvåvägskommunikation med TV:n i vardagsrummet.

ace-wireless-rx-backpanel-view-freigestllt-1-989x929 ace-wireless-tx-backpanel-view-freigestllt-1-989x929 Ace-30-Wireless_back_SP_productshot-I-989x699
<
>

Köper man ett par Ace 30 eller Ace 50 får man två likadana högtalare, men alla ingångar sitter på baksidan av Tx-versionen medan Rx-versionen är en mottagare från Tx som fungerar som sändare av signalen.

Som man ser på bilderna finns även en RJ45-ingång för CAT-kablar, om man vill koppla högtalarna till ett trådbundet nätverk.

Den lilla Ace 30 använder ett 12-centimeters MDS-baselement från Piega och en AMT-banddiskant som vi känner igen från andra högtalare. Golvstående Ace 50 Wireless har fyra 12-centimeters baselement, varav två på insidan, och ett mellanregister på 12 cm förutom AMT-diskanten.

Ace-50-Wireless-black_front-and-side-view-with-cover_weisserhintergrund-989x929 Ace-50-Wireless-white_front-and-side-view-with-cover_weisserhintergrund-989x929 Ace-50_silver_Front_Side_300dpi_weisserhintergrund_low-989x929
<
>

 

 

Trådlösa Ace Center är utrustad med samma AMT-diskant, men med två 12 cm baselement, och det finns även en trådlös subwoofer som kan kopplas till högtalarna i en 2.1- eller 7.1-uppsättning och som heter Sub Medium Rx.

Högtalarna kan levereras i Piegas signaturfärg, anodiserad aluminium, eller svart eller vitt mot en liten extrakostnad. Alla högtalare i Ace-serien är byggda i Schweiz.

Ace-Wireless-Lautsprecher-Produktebild-989x699 Ace-30-Wireless-Lautsprecher-all-colors-989x699
<
>

Cirkapriser:

ACE 30: 20 000 kr
ACE Center Rx: 10 000 kr
ACE 50: 40 000 kr
SUB Medium Rx: 18 000 kr

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Raidho har förbättrat sin finaste högtalare En av de läckraste high-end högtalarna vi känner till har fått en arvtagare.
lbpluss
HomePod är den nya stereon Den större HomePod-högtalaren är verkligen engagerande att lyssna på – och den lyssnar på dig. En är bra, två är bättre!
Större trådlös JBL-högtalare. Komplett stereoanläggning på liten plats
Musikalisk hyllning till Italiens fiolmakare Sonus faber förnyar Homage-serien
Ny HomePod kommer till Sverige Apples större högtalare återlanseras i en ny och smartare version.
Följ Ljud & Bild