TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Piega ACE 50 Wireless och Piega ACE 30 Wireless

Fyra trådlösa modeller i Ace Wireless-serien till stereo eller surround.

De har gjort det förut, men den gången blev vi inte så upphetsade. Det förra försöket att göra högtalarna trådlösa, strandade på bristen på högupplöst streaming. Själva högtalaren var det inget fel på, men Bluetooth är inte hifi.

Nu verkar det som om Piega har tagit till sig kritiken, den här gången behöver man inte någon extra box för att koppla in ljudkällor.

Den kompakta Ace-serien har ersatt kabelterminalerna med ingångar för det mesta, både digitalt och analogt, och när allt finns inbyggt är det bara att ta reda på var man vill ställa högtalarna i vardagsrummet.

Piega har helt enkelt tagit ett par Ace 20, och golvmodellen Ace 50, och byggt in allting i högtalarna. Det finns även en subwoofer och en centerhögtalare som också är trådlösa och man kan koppla in flera par högtalare i ett 7.1-system.

Högtalarna stöder WISA-standarden så att man kan ansluta en WISA-förberedd TV trådlöst.

Stöd för högupplöst ljud, Spotify Connect, Google Chromecast och Bluetooth ingår. Men konstigt nog inte AirPlay 2. Däremot stöder högtalarna Roon för den som vill samla streamingtjänsterna i en bättre avspelningsklient – och högtalarna har dessutom HDMI med eARC för tvåvägskommunikation med TV:n i vardagsrummet.

ace-wireless-rx-backpanel-view-freigestllt-1-989x929 ace-wireless-tx-backpanel-view-freigestllt-1-989x929 Ace-30-Wireless_back_SP_productshot-I-989x699
<
>

Köper man ett par Ace 30 eller Ace 50 får man två likadana högtalare, men alla ingångar sitter på baksidan av Tx-versionen medan Rx-versionen är en mottagare från Tx som fungerar som sändare av signalen.

Som man ser på bilderna finns även en RJ45-ingång för CAT-kablar, om man vill koppla högtalarna till ett trådbundet nätverk.

Den lilla Ace 30 använder ett 12-centimeters MDS-baselement från Piega och en AMT-banddiskant som vi känner igen från andra högtalare. Golvstående Ace 50 Wireless har fyra 12-centimeters baselement, varav två på insidan, och ett mellanregister på 12 cm förutom AMT-diskanten.

Ace-50-Wireless-black_front-and-side-view-with-cover_weisserhintergrund-989x929 Ace-50-Wireless-white_front-and-side-view-with-cover_weisserhintergrund-989x929 Ace-50_silver_Front_Side_300dpi_weisserhintergrund_low-989x929
<
>

 

 

Trådlösa Ace Center är utrustad med samma AMT-diskant, men med två 12 cm baselement, och det finns även en trådlös subwoofer som kan kopplas till högtalarna i en 2.1- eller 7.1-uppsättning och som heter Sub Medium Rx.

Högtalarna kan levereras i Piegas signaturfärg, anodiserad aluminium, eller svart eller vitt mot en liten extrakostnad. Alla högtalare i Ace-serien är byggda i Schweiz.

Ace-Wireless-Lautsprecher-Produktebild-989x699 Ace-30-Wireless-Lautsprecher-all-colors-989x699
<
>

Cirkapriser:

ACE 30: 20 000 kr
ACE Center Rx: 10 000 kr
ACE 50: 40 000 kr
SUB Medium Rx: 18 000 kr

Lämna en kommentar