TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Piega ACE 50 Wireless och Piega ACE 30 Wireless

Fyra trådlösa modeller i Ace Wireless-serien till stereo eller surround.

forfatter
Publicerad 2021-12-05 - 16:32

De har gjort det förut, men den gången blev vi inte så upphetsade. Det förra försöket att göra högtalarna trådlösa, strandade på bristen på högupplöst streaming. Själva högtalaren var det inget fel på, men Bluetooth är inte hifi.

Nu verkar det som om Piega har tagit till sig kritiken, den här gången behöver man inte någon extra box för att koppla in ljudkällor.

Den kompakta Ace-serien har ersatt kabelterminalerna med ingångar för det mesta, både digitalt och analogt, och när allt finns inbyggt är det bara att ta reda på var man vill ställa högtalarna i vardagsrummet.

Piega har helt enkelt tagit ett par Ace 20, och golvmodellen Ace 50, och byggt in allting i högtalarna. Det finns även en subwoofer och en centerhögtalare som också är trådlösa och man kan koppla in flera par högtalare i ett 7.1-system.

Högtalarna stöder WISA-standarden så att man kan ansluta en WISA-förberedd TV trådlöst.

Stöd för högupplöst ljud, Spotify Connect, Google Chromecast och Bluetooth ingår. Men konstigt nog inte AirPlay 2. Däremot stöder högtalarna Roon för den som vill samla streamingtjänsterna i en bättre avspelningsklient – och högtalarna har dessutom HDMI med eARC för tvåvägskommunikation med TV:n i vardagsrummet.

ace-wireless-rx-backpanel-view-freigestllt-1-989x929 ace-wireless-tx-backpanel-view-freigestllt-1-989x929 Ace-30-Wireless_back_SP_productshot-I-989x699
<
>

Köper man ett par Ace 30 eller Ace 50 får man två likadana högtalare, men alla ingångar sitter på baksidan av Tx-versionen medan Rx-versionen är en mottagare från Tx som fungerar som sändare av signalen.

Som man ser på bilderna finns även en RJ45-ingång för CAT-kablar, om man vill koppla högtalarna till ett trådbundet nätverk.

Den lilla Ace 30 använder ett 12-centimeters MDS-baselement från Piega och en AMT-banddiskant som vi känner igen från andra högtalare. Golvstående Ace 50 Wireless har fyra 12-centimeters baselement, varav två på insidan, och ett mellanregister på 12 cm förutom AMT-diskanten.

Ace-50-Wireless-black_front-and-side-view-with-cover_weisserhintergrund-989x929 Ace-50-Wireless-white_front-and-side-view-with-cover_weisserhintergrund-989x929 Ace-50_silver_Front_Side_300dpi_weisserhintergrund_low-989x929
<
>

 

 

Trådlösa Ace Center är utrustad med samma AMT-diskant, men med två 12 cm baselement, och det finns även en trådlös subwoofer som kan kopplas till högtalarna i en 2.1- eller 7.1-uppsättning och som heter Sub Medium Rx.

Högtalarna kan levereras i Piegas signaturfärg, anodiserad aluminium, eller svart eller vitt mot en liten extrakostnad. Alla högtalare i Ace-serien är byggda i Schweiz.

Ace-Wireless-Lautsprecher-Produktebild-989x699 Ace-30-Wireless-Lautsprecher-all-colors-989x699
<
>

Cirkapriser:

ACE 30: 20 000 kr
ACE Center Rx: 10 000 kr
ACE 50: 40 000 kr
SUB Medium Rx: 18 000 kr

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
PSB fyller 50 år med nya flaggskepp Synchrony-serien markerar 50 år av högtalarhantverk. Ikonisk grundare är fortfarande med i laget.
Partyhögtalare och massor av helt trådlöst från JBL Oavsett smak och plånbok bör du kunna hitta en par helt trådlösa öronproppar från JBL som passar. De har också nya partyhögtalare.
Vi testar Devialets första soundbar Devialet Dione ger TV-ljudet ett veritabelt lyft samtidigt som den fungerar utmärkt med musik. Men den kostar!
Vi testar Samsungs bästa soundbar En av våra soundbar-favoriter är tillbaka i en finputsad version. Samsung HW-Q995B låter kanonbra med film!
Sonos mindre och billigare subwoofer försenad Sonos planerade Sub Mini verkar bli försenad i några månader.
Soundbar för bara några hundralappar Creative Stage Air V2 är en bärbar, batteridriven soundbar som kostar nästan ingenting.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend