Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Piega Ace: Högtalare som tar lite plats

Så mycket ljud som möjligt från små kabinett.

När schweiziska Piega krymper högtalarna, som de har gjort i den nya Ace-serien, betyder det inte att de har gett upp sina principer. De flesta högtalare från Horgen utanför Zürich är mycket större men kräver också mycket mer plats.

Tanken med den nya Ace-serien är att alla som vill ha det öppna och luftiga Piega-ljudet, men som inte har plats, ändå ska få en chans.

Golvmodellen Ace 50 i aluminium.

Högtalarna är som nästan alltid hos Piega gjorda av extruderad och valsad aluminium, med så ganska tunna väggar så att volymen inuti kabinetten blir större än om de var gjorda av MDF-plattor.

Alla de tre modellerna i Ace-serien har banddiskanter, inte den stora varianten och inte heller den ännu större koaxiala banddiskanten som Piega bygger själva, utan Heil AMT-1-banddiskanter av samma typ som vi har sett från bland annat från Audiovector och Elac.

Annons

Med andra ord lär det öppna och luftiga ljudet vi är vana vid från Piega vara intakt.

Serien består av golvstående Ace 50 i en trevägs konfiguration, stativaren Ace 30 samt centerhögtalaren Ace Center. Alla med AMT-1-diskant och 12 cm MDS-element.

 

Både Ace 50 och Ace 30 är bara 14 cm breda. Den golvstående Ace 50 är 104 cm hög medan den kompakta Ace 30 bara är 22 cm och passar i de flesta bokhyllor.

Ace-serien finns i aluminiumutförande och grå grill, som på bilderna, men även i vit lack och svarteloxerad aluminium.

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.