TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Piega Ace: Högtalare som tar lite plats

Så mycket ljud som möjligt från små kabinett.

När schweiziska Piega krymper högtalarna, som de har gjort i den nya Ace-serien, betyder det inte att de har gett upp sina principer. De flesta högtalare från Horgen utanför Zürich är mycket större men kräver också mycket mer plats.

Tanken med den nya Ace-serien är att alla som vill ha det öppna och luftiga Piega-ljudet, men som inte har plats, ändå ska få en chans.

Golvmodellen Ace 50 i aluminium.

Högtalarna är som nästan alltid hos Piega gjorda av extruderad och valsad aluminium, med så ganska tunna väggar så att volymen inuti kabinetten blir större än om de var gjorda av MDF-plattor.

Alla de tre modellerna i Ace-serien har banddiskanter, inte den stora varianten och inte heller den ännu större koaxiala banddiskanten som Piega bygger själva, utan Heil AMT-1-banddiskanter av samma typ som vi har sett från bland annat från Audiovector och Elac.

Med andra ord lär det öppna och luftiga ljudet vi är vana vid från Piega vara intakt.

Serien består av golvstående Ace 50 i en trevägs konfiguration, stativaren Ace 30 samt centerhögtalaren Ace Center. Alla med AMT-1-diskant och 12 cm MDS-element.

 

Både Ace 50 och Ace 30 är bara 14 cm breda. Den golvstående Ace 50 är 104 cm hög medan den kompakta Ace 30 bara är 22 cm och passar i de flesta bokhyllor.

Ace-serien finns i aluminiumutförande och grå grill, som på bilderna, men även i vit lack och svarteloxerad aluminium.

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.