Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny utgåva av Steinway Lyngdorf modell C

Den nya versionen av Model C-högtalaren är smalare än sin föregångare, som hade en inbyggd subwoofer.

Skrivet av / 2024-02-08 - 17:11
Ny utgåva av Steinway Lyngdorf modell C

Steinway Lyngdorfs produkter är exklusiva, och vi kommer inte att låtsas som att den nya högtalaren Model C är billig. Men jämfört med företagets större system befinner vi oss i den relativt tillgängliga och kompakta änden.

Model C är en tvåvägs dipolhögtalare med en öppen baffel för att förhindra ljudbegränsningar. En AMT-diskant och två 5,25-tums mellanregisterelement med magnesiummembran utgör bestyckningen i det smäckra golvplacerade kabinettet.

Läs också Litet men ändå stort från Steinway Lyngdorf Steinway Lyngdorf Model A är – förhållandevis – mindre och billigare än de flesta modeller.

Den tidigare versionen av Model C hade en inbyggd subwoofer, medan den nya är en ren open baffle-högtalare. Eftersom högtalaren själv bara går ner till 250 Hz behöver den hjälp av en boundary woofer som placeras någon annanstans i rummet. Det krävs en boundary woofer per högtalare.

 

Side Back
<
>
Liksom konsertflyglarna har modell C en gyllene metallram. (Foto: Steinway Lyngdorf)

Design på flygelnivå

Modell C har en svartlackerad front och den bronsgyllene ramen syns genom den öppna baksidan. Och med svarta frontgaller och detaljer i polerat guld påminner högtalarna om de ikoniska Steinway & Sons-pianona. De matchande boundary woofers finns i en mängd olika storlekar, former och finish, från inbyggnadsmodeller till väggmonterade modeller.

Alla modell C-högtalare monteras och ytbehandlas för hand i Skive, Danmark. Skräddarsydda lacker och ytbehandlingar kan beställas.

(Foto: Steinway Lyngdorf)

Integrerat system

Steinway Lyngdorf Model C är inte en högtalare som man bara kopplar in i vilken förstärkare som helst. Modell C är utformad med Steinway & Sons A1 eller A2 digitala effektförstärkare som en integrerad del, medan Steinway & Sons stereo- eller surroundprocessor utför crossover mellan alla drivenheter helt förlustfritt i den digitala domänen för perfekt frekvens-, förstärknings- och tidsjustering. RoomPerfectTM anpassar systemet till rummets akustik och säkerställer bästa möjliga ljudprestanda överallt.

Vi har inte fått något pris för högtalarna och tillhörande elektronik. Men om du har råd att bo som på bilderna i pressmeddelandet borde det inte vara något problem…

Mer info: Steinway Lyngdorf

Läs också Live eller inspelning? Steinway Lyngdorf utmanar lyssnarna: Kan du höra skillnaden mellan den äkta varan och en inspelning som återges av företagets anläggningar?
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Bordshögtalare med ljudtryck

Spännande golvmodell från Revival Audio

Småstenar för skrivbordet

Golvhögtalare som har allt

En liten nyhet i gammal stil

Steinway Lyngdorf har bantat

Elegant från Børresen

Nu i butik: Audiovector QR Special Edition

Lyxljud på resan

Kraftfull subwoofer från ATC

Fabriksbesök: Bang & Olufsen överraskar

Vattentäta takhögtalare

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen