Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny mindre högtalare från Steinway Lyngdorf

Steinway Lyngdorf Model A är – förhållandevis – mindre och billigare än de flesta modeller.

Skrivet av - Publicerad 2022-03-06 - 13:55
Ny mindre högtalare från Steinway Lyngdorf

Har man sagt B får man säga A också. Så tycker de på Steinway Lyngdorf, som precis har presenterat en helt ny högtalare som heter Model A. Högtalaren är – mätt med Steinway Lyngdorfs mått – mindre. Och den fyller ett glapp i modellsortimentet för vardagsrum som inte har plats för de riktigt stora Model B eller Model D.

Men det handlar fortfarande om en välvuxen trevägshögtalare som är 115 centimeter höjd och som har två 12-tums baselement, ett 6,5-tums mellanregister och ett AMT-element till diskanten.

Det kan verka lite bakvänt att börja längre ner i alfabetet, i stället för att låta A-modellen vara toppmodellen. Förklaringen är att Steinway Lyngdorf använder samma modellbeteckningar som Steinway & Sons använder för sina konsertflyglar. Och där är Model D störst, följt av modellerna B, A, O, M och S.

Model A frontback baggrund
Steinway Lyngdorf Model A är en – relativt – liten högtalare. (Foto: Steinway Lyngdorf)

Som vanligt med Steinway Lyngdorf är finishen lika exklusiv som på flyglarna som ger varumärket dess namn. Det märks på priset: 23 500 euro. Plus moms. Alltså drygt 300 000 kronor. Och det är naturligtvis per styck! Sedan tillkommer ju den nödvändiga elektroniken, som också ska vara från Steinway Lyngdorf. Varje högtalare kräver 2 x 400 watt.

Model A är som sagt en ”mindre” version. Och till skillnad från de stora D- och B-modellerna, som är öppen baffel-konstruktioner som ska placeras minst en meter från bakväggen, är Model A ett slutet system som är tänkt att placeras intill väggen.

Steinway & Sons Model A from Steinway Lyngdorf on Vimeo.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen