TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny mindre högtalare från Steinway Lyngdorf

Steinway Lyngdorf Model A är – förhållandevis – mindre och billigare än de flesta modeller.

forfatter
Publicerad 2022-03-06 - 13:55

Har man sagt B får man säga A också. Så tycker de på Steinway Lyngdorf, som precis har presenterat en helt ny högtalare som heter Model A. Högtalaren är – mätt med Steinway Lyngdorfs mått – mindre. Och den fyller ett glapp i modellsortimentet för vardagsrum som inte har plats för de riktigt stora Model B eller Model D.

Men det handlar fortfarande om en välvuxen trevägshögtalare som är 115 centimeter höjd och som har två 12-tums baselement, ett 6,5-tums mellanregister och ett AMT-element till diskanten.

Det kan verka lite bakvänt att börja längre ner i alfabetet, i stället för att låta A-modellen vara toppmodellen. Förklaringen är att Steinway Lyngdorf använder samma modellbeteckningar som Steinway & Sons använder för sina konsertflyglar. Och där är Model D störst, följt av modellerna B, A, O, M och S.

Model A frontback baggrund
Steinway Lyngdorf Model A är en – relativt – liten högtalare. (Foto: Steinway Lyngdorf)

Som vanligt med Steinway Lyngdorf är finishen lika exklusiv som på flyglarna som ger varumärket dess namn. Det märks på priset: 23 500 euro. Plus moms. Alltså drygt 300 000 kronor. Och det är naturligtvis per styck! Sedan tillkommer ju den nödvändiga elektroniken, som också ska vara från Steinway Lyngdorf. Varje högtalare kräver 2 x 400 watt.

Model A är som sagt en ”mindre” version. Och till skillnad från de stora D- och B-modellerna, som är öppen baffel-konstruktioner som ska placeras minst en meter från bakväggen, är Model A ett slutet system som är tänkt att placeras intill väggen.

Steinway & Sons Model A from Steinway Lyngdorf on Vimeo.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Partyhögtalare och massor av helt trådlöst från JBL Oavsett smak och plånbok bör du kunna hitta en par helt trådlösa öronproppar från JBL som passar. De har också nya partyhögtalare.
Vi testar Devialets första soundbar Devialet Dione ger TV-ljudet ett veritabelt lyft samtidigt som den fungerar utmärkt med musik. Men den kostar!
Vi testar Samsungs bästa soundbar En av våra soundbar-favoriter är tillbaka i en finputsad version. Samsung HW-Q995B låter kanonbra med film!
Sonos mindre och billigare subwoofer försenad Sonos planerade Sub Mini verkar bli försenad i några månader.
Soundbar för bara några hundralappar Creative Stage Air V2 är en bärbar, batteridriven soundbar som kostar nästan ingenting.
Hur bra låter Samsungs ultratunna soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar måste vara den tunnaste vi har skådat, men ljudet är förvånansvärt stort! HW-S810B kan också ett par trick som gör den extra lättplacerad.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend