TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Harman Kardon utlovar fantastiska upplevelser med nytt soundbar-flaggskepp

forfatter
Publicerad 2022-05-06 - 15:20

Harman Kardons nya soundbar heter Citation MultiBeam 1100 och har Dolby Atmos och MultiBeam-rumskorrigering som ska förbättra ljudet i vardagsrummet. Målet är att snygg och elegant design ska möta förstklassigt ljud.

HK Citation Multibeam 1100 Lifestyle 3
Foto: Harman Kardon

Dolby Atmos

Nu för tiden kan man inte lansera en seriös soundbar utan att den stöder 3D-ljudformatet Dolby Atmos. Och med MultiBeam 1100 får man ljud ovanifrån tack vare just Atmos. Två högtalarelement på ovansidan förstärker den här effekten jämfört med modeller som bara försöker skapa illusion med digital ljudbehandling. Den kan också skala upp stereomusik till 3D-surround om man vill.

Harman Kardon Citation MultiBeam 1100 fungerar som ett ”komplett hemmabiosystem” och har inbyggt AirPlay 2 och Chromecast, så att man kan streama från vilken tjänst man vill direkt från mobilen. Alexa Multi-Room Music (MRM) stöds också, fast det är mindre relevant på våra breddgrader.

HK Citation Multibeam 1100 Lifestyle 4
Foto: Harman Kardon

HDMI eARC och rumskalibrering

Som ”alla” andra soundbars har den både HDMI eARC för bättre ljud och Atmos direkt ur TV:n, man styr ljudet med TV:ns fjärrkontroll om man vill lägga undan den som ingår.

Den automatiska rumskalibrering försöker efter bästa förmåga att ge ett likadant ljud oavsett i vilket rum den befinner sig i.

Citation MultiBeam 1100 kan paras ihop med flera Citation-produkter, till exempel bashögtalarna Sub eller Sub S, för att förstärka ljudbilden ytterligare, eller surroundhögtalare för att skapa en surroundkonfiguration upp till 5.1.2. Om man vill använda sina egna bakhögtalare kan man göra det med Citation Amp.

Högtalaren är klädd i äkta ulltyg från Kvadrat – Europas populäraste leverantör av akustiska textilier för ljudprodukter – i antingen ”Winter Grey” eller ”Classic Black”.

HK Citation Multibeam 1100 2 989x556 1 HK Citation Multibeam 1100 989x556 1
<
>
Foto: Harman Kardon

Citation MultiBeam 1100: Pris och tillgänglighet

Soundbar-högtalaren finns redan i butik och kostar 9 000 kronor, vilket gör att den hamnar i samma klass som Sonos Arc, Bose Smart Soundbar 900 och Bowers & Wilkins Panorama 3. För att bara nämna några.

se.harmankardon.com

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

1 svar på ”Harman Kardon utlovar fantastiska upplevelser med nytt soundbar-flaggskepp”

Lämna en kommentar

Fem decennier med Polk Amerikanska Polk Audio har gjort högtalare i 50 år. R200AE är en jubileumsmodell, signerad av företagets grundare.
Högtalare till salongen Elipson Heritage XLS11 är franska – men ser ut som amerikanska monitorhögtalare från stereons guldålder.
Ta med bioljudet hem till vardagsrummet. Låter TV:n svagt och klent? Vi har testat fem prisvärda högtalare som botar mager bas och ger dig feta surroundupplevelser!
Bästa vi har hört En sådan födelsedagspresent de gröna högtalarna från Monitor Audio är! Här får man faktiskt allt på en gång.
QUAD ESL 63 – klassikern vi aldrig glömmer I högtalarnas Hall of Fame finns det en som borde stå för sig själv. I ett eget rum, inkopplad till en liten rörförstärkare. Som spelar Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk skulle bli helt hänförda av ljudet.
Ljud som inte tar plats Inbyggnadshögtalarna DALI Phantom K-60 LP kräver praktiskt taget inget utrymme på djupet.
Följ Ljud & Bild