TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Harman Kardon utlovar fantastiska upplevelser med nytt soundbar-flaggskepp

forfatter
Publicerad 2022-05-06 - 15:20

Harman Kardons nya soundbar heter Citation MultiBeam 1100 och har Dolby Atmos och MultiBeam-rumskorrigering som ska förbättra ljudet i vardagsrummet. Målet är att snygg och elegant design ska möta förstklassigt ljud.

HK Citation Multibeam 1100 Lifestyle 3
Foto: Harman Kardon

Dolby Atmos

Nu för tiden kan man inte lansera en seriös soundbar utan att den stöder 3D-ljudformatet Dolby Atmos. Och med MultiBeam 1100 får man ljud ovanifrån tack vare just Atmos. Två högtalarelement på ovansidan förstärker den här effekten jämfört med modeller som bara försöker skapa illusion med digital ljudbehandling. Den kan också skala upp stereomusik till 3D-surround om man vill.

Harman Kardon Citation MultiBeam 1100 fungerar som ett ”komplett hemmabiosystem” och har inbyggt AirPlay 2 och Chromecast, så att man kan streama från vilken tjänst man vill direkt från mobilen. Alexa Multi-Room Music (MRM) stöds också, fast det är mindre relevant på våra breddgrader.

HK Citation Multibeam 1100 Lifestyle 4
Foto: Harman Kardon

HDMI eARC och rumskalibrering

Som ”alla” andra soundbars har den både HDMI eARC för bättre ljud och Atmos direkt ur TV:n, man styr ljudet med TV:ns fjärrkontroll om man vill lägga undan den som ingår.

Den automatiska rumskalibrering försöker efter bästa förmåga att ge ett likadant ljud oavsett i vilket rum den befinner sig i.

Citation MultiBeam 1100 kan paras ihop med flera Citation-produkter, till exempel bashögtalarna Sub eller Sub S, för att förstärka ljudbilden ytterligare, eller surroundhögtalare för att skapa en surroundkonfiguration upp till 5.1.2. Om man vill använda sina egna bakhögtalare kan man göra det med Citation Amp.

Högtalaren är klädd i äkta ulltyg från Kvadrat – Europas populäraste leverantör av akustiska textilier för ljudprodukter – i antingen ”Winter Grey” eller ”Classic Black”.

HK Citation Multibeam 1100 2 989x556 1 HK Citation Multibeam 1100 989x556 1
<
>
Foto: Harman Kardon

Citation MultiBeam 1100: Pris och tillgänglighet

Soundbar-högtalaren finns redan i butik och kostar 9 000 kronor, vilket gör att den hamnar i samma klass som Sonos Arc, Bose Smart Soundbar 900 och Bowers & Wilkins Panorama 3. För att bara nämna några.

se.harmankardon.com

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

När kan vi förvänta oss en review? 🙂

High End 2022: Ny järnhögtalare med spännande element Äntligen kommer en större version av den makalösa Jern-högtalaren. Och den har häftiga element!
Hegel har nya flaggskeppsförstärkare Förstärkarkombinationen H30 och P30 förnyas.
Sådana här högtalare har du knappast sett förut Estelons flaggskepp är sannerligen extremt.
Djupbas du aldrig hört maken till Chansen att du har sett eller hört talas om Kerr är minimal. Det bör du definitivt göra någonting åt.
Audiovectors QR-serie växer med stora QR7 En större och tuffare högtalare för stora rum och alla som älskar bas.
Sonos har gjort ett märkligt val Sonos demonstrerade sin billigaste soundbar Ray i Köpenhamn i går. Vad har de hittat på?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend