Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

En ny generation Sonos Move närmar sig

RYKTE: En ny version av Sonos populära bärbara högtalare kan vara på gång i höst.

Skrivet av / 2023-06-14 - 18:06
En ny generation Sonos Move närmar sig

Den ursprungliga Sonos Move lanserades 2019 och var den första bärbara, batteridrivna Sonos-högtalaren. Den nuvarande modellen börjar få några år på nacken, och rykten om en eventuell uppgradering har surrat ett tag.

Nu har ryktena om en möjlig ny Sonos Move ”Gen 2” fått ytterligare vatten på kvarnen. Den amerikanska webbplatsen The Verge har snappat upp att Sonos har lämnat in en ansökan till FCC som beskriver just en sådan trådlös, bärbar högtalare.

Läs också Videorecension: Äntligen en Sonos-högtalare som kan följa med ut Sonos kapar kedjorna och släpper ut sin första högtalare från hemmets väggar.
Sonos Move. (Foto: Sonos)

Sonos Move (Gen 2)

FCC (Federal Communications Commission) är den federala myndighet som reglerar sändning och telekommunikation och ansvarar för godkännande av nya produkter med trådlösa sändare.

Ansökan till FCC nämner bland annat att den nya högtalaren kommer att vara utrustad med Bluetooth och Wi-Fi 6, och att den kan använda Bluetooth och Wi-Fi parallellt, utan att behöva växla mellan källor som man måste med den nuvarande versionen.

Detta gör att du kan spela musik via Bluetooth medan du delar musiken med andra högtalare i ditt Sonos-multirumsystem.

Om vi kan förvänta oss några drastiska ljudförbättringar är för närvarande oklart: Ansökan nämner inte specifikationer för själva högtalarkonfigurationen. Men det kunde ju vara spännande om den nya generationen fick stereodiskanter, som den nya Era 100 till exempel.

Pris och tillgänglighet?

Sonos har ännu inte bekräftat rykten, så det är för tidigt att säga något om släppdatum och pris, men enligt The Verge kan vi få se en officiell Sonos Move (Gen 2) mot slutet av sommaren eller till hösten. Det får tiden utvisa!

Läs också Sonos Era 100: Multiroom-talangen Kan Sonos Era 100 vara värd 900 kronor mer än den gamla favoriten Sonos One? Vi har testat nykomlingen i både stereo och surround.
Läs också Sonos Outdoor: Back in black De "nya" Sonos-högtalarna fixar en enkel men viktig brist.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

PMC släpper aktiva högtalare

KEF tuffar sig med nya subwoofers

Bordshögtalare med ljudtryck

Spännande golvmodell från Revival Audio

Småstenar för skrivbordet

Golvhögtalare som har allt

En liten nyhet i gammal stil

Steinway Lyngdorf har bantat

Elegant från Børresen

Nu i butik: Audiovector QR Special Edition

Lyxljud på resan

Kraftfull subwoofer från ATC

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen