TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Tuffaste högtalaren hittills från B&O

Här är en B&O-produkt som man inte behöver vara försiktig med. Den lilla högtalaren Explore tål att hänga med överallt där det finns risk att den får stryk.

forfatter
Publicerad 2021-05-20 - 11:07

När vi ser nyheter från Bang & Olufsen brukar det handla om produkter med elegant finish i kostsamma material som man vill vara rädd om i många år. Det gäller inte Beosound Explore, som är gjord för att tåla tuffa tag.

”Beosound Explore är vår mest robusta högtalare hittills. Den är damm- och vattentät, har lång batteritid och trots sin storlek en fantastisk ljudkvalitet. Detta gör den till den perfekta följeslagaren för exempelvis vandring, i sommarstugan eller för utomhusträning”, säger Christoffer Poulsen, Senior Vice President och Head of Product Management hos Bang & Olufsen.

Enligt Bang & Olufsen är Beosound Explore den första på marknaden som är gjord av anodiserad aluminium typ 2, vilket gör den mindre känslig för repor.

Läs också Som bara Bang & Olufsen kan Designmästarna gör det igen. Beolit 20 är en vacker bärbar högtalare som dessutom låter bra.
Bang & Olufsen Beolit 20 SPREAD

Explore har en karbinhake som gör det lättare att hänga den 600 gram tunga högtalaren på ryggsäcken. Och eftersom den har tryckknappar i stället för touch-kontroller fungerar allt även om den blir våt, smutsig eller oljig.

12,4 cm på höjden och 8,1 cm i diameter betyder att högtalaren är lika stor som en burk krossade tomater. Men till skillnad från en sådan har den 2 x 30 watt förstärkareffekt som driver två 1,8-tums fullregisterelement till ett maximalt ljudtryck på 91 dB. Den lär inte dominera festivalcampingen, men kan lätt få fart på stämningen i tältet på fjällvandringen.

Beosound Explore black
Beosound Explore är lika stor som en burk krossade tomater och kan hängas på ryggsäcken med en karbinhake. (Foto: Bang & Olufsen)

Beosound Explore: Pris och tillgänglighet

Beosound-högtalaren finns redan i butik i färgerna svart antracit och grönt och kostar 2 000 kronor. I sommar kommer en version i ljusgrått.

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
PSB fyller 50 år med nya flaggskepp Synchrony-serien markerar 50 år av högtalarhantverk. Ikonisk grundare är fortfarande med i laget.
Partyhögtalare och massor av helt trådlöst från JBL Oavsett smak och plånbok bör du kunna hitta en par helt trådlösa öronproppar från JBL som passar. De har också nya partyhögtalare.
Vi testar Devialets första soundbar Devialet Dione ger TV-ljudet ett veritabelt lyft samtidigt som den fungerar utmärkt med musik. Men den kostar!
Vi testar Samsungs bästa soundbar En av våra soundbar-favoriter är tillbaka i en finputsad version. Samsung HW-Q995B låter kanonbra med film!
Sonos mindre och billigare subwoofer försenad Sonos planerade Sub Mini verkar bli försenad i några månader.
Soundbar för bara några hundralappar Creative Stage Air V2 är en bärbar, batteridriven soundbar som kostar nästan ingenting.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend