Nyhet

Sonos har höjt priserna

En del modeller har blivit 1 000 kronor dyrare.
forfatter

Under hösten kommer det ofta prisjusteringar och nu är det Sonos tur. Den amerikanska högtalartillverkaren har meddelat att flera av deras produkter kommer att gå upp i pris från och med den 12:e september.

Högre komponentkostnader på grund av chipbrist?

I ett uttalande till webbplatsen The Verge säger Sonos att prisökningen är ett resultat av en marknadsbedömning, inklusive efterfrågan, utbud och komponentkostnader. Detta kan tyda på att prisförändringarna (åtminstone delvis) beror på den pågående bristen på halvledare i världen, som även påverkar leveranser av bilar, spelkonsoler och datorer, bland annat.

Sonos Arc: Ännu bättre med bakhögtalare och subwoofer Sonos bästa soundbar Arc blir ännu bättre med trådlösa bakhögtalare och subwoofer. Här får du äkta hemmabioljud.
Sonos Arc, Sub (Gen 3), 2 x One SL. Photo: Geir Gråbein Nordby

Prishöjning på bland annat Arc, Sub och Amp

Ljud & Bild har tittat på ​​priserna på sonos.com/se före och efter prishöjningen. Flera av dem är oförändrade, så prishöjningen verkar (åtminstone tills vidare) endast gälla utvalda produkter.

Bland de produkter som stiger mest i pris hittar vi soundbar-högtalaren Arc och förstärkaren Amp, som båda går upp med 1 000 kronor. Subwoofer Sub (Gen. 3) och högtalaren Five går upp med 500 kronor, medan den bärbara högtalaren Roam går upp med 200 kronor.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.