Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Sonos har höjt priserna

En del modeller har blivit 1 000 kronor dyrare.

Under hösten kommer det ofta prisjusteringar och nu är det Sonos tur. Den amerikanska högtalartillverkaren har meddelat att flera av deras produkter kommer att gå upp i pris från och med den 12:e september.

Högre komponentkostnader på grund av chipbrist?

I ett uttalande till webbplatsen The Verge säger Sonos att prisökningen är ett resultat av en marknadsbedömning, inklusive efterfrågan, utbud och komponentkostnader. Detta kan tyda på att prisförändringarna (åtminstone delvis) beror på den pågående bristen på halvledare i världen, som även påverkar leveranser av bilar, spelkonsoler och datorer, bland annat.

Sonos Arc: Ännu bättre med bakhögtalare och subwoofer Sonos bästa soundbar Arc blir ännu bättre med trådlösa bakhögtalare och subwoofer. Här får du äkta hemmabioljud.
Sonos Arc, Sub (Gen 3), 2 x One SL. Photo: Geir Gråbein Nordby

Prishöjning på bland annat Arc, Sub och Amp

Ljud & Bild har tittat på ​​priserna på sonos.com/se före och efter prishöjningen. Flera av dem är oförändrade, så prishöjningen verkar (åtminstone tills vidare) endast gälla utvalda produkter.

Bland de produkter som stiger mest i pris hittar vi soundbar-högtalaren Arc och förstärkaren Amp, som båda går upp med 1 000 kronor. Subwoofer Sub (Gen. 3) och högtalaren Five går upp med 500 kronor, medan den bärbara högtalaren Roam går upp med 200 kronor.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.