TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Sonos har höjt priserna

En del modeller har blivit 1 000 kronor dyrare.

forfatter
Publicerad 2021-09-13 - 06:09

Under hösten kommer det ofta prisjusteringar och nu är det Sonos tur. Den amerikanska högtalartillverkaren har meddelat att flera av deras produkter kommer att gå upp i pris från och med den 12:e september.

Högre komponentkostnader på grund av chipbrist?

I ett uttalande till webbplatsen The Verge säger Sonos att prisökningen är ett resultat av en marknadsbedömning, inklusive efterfrågan, utbud och komponentkostnader. Detta kan tyda på att prisförändringarna (åtminstone delvis) beror på den pågående bristen på halvledare i världen, som även påverkar leveranser av bilar, spelkonsoler och datorer, bland annat.

Läs också Sonos Arc: Ännu bättre med bakhögtalare och subwoofer Sonos bästa soundbar Arc blir ännu bättre med trådlösa bakhögtalare och subwoofer. Här får du äkta hemmabioljud.
Sonos Arc, Sub (Gen 3), 2 x One SL. Photo: Geir Gråbein Nordby

Prishöjning på bland annat Arc, Sub och Amp

Ljud & Bild har tittat på ​​priserna på sonos.com/se före och efter prishöjningen. Flera av dem är oförändrade, så prishöjningen verkar (åtminstone tills vidare) endast gälla utvalda produkter.

Bland de produkter som stiger mest i pris hittar vi soundbar-högtalaren Arc och förstärkaren Amp, som båda går upp med 1 000 kronor. Subwoofer Sub (Gen. 3) och högtalaren Five går upp med 500 kronor, medan den bärbara högtalaren Roam går upp med 200 kronor.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

Fem decennier med Polk Amerikanska Polk Audio har gjort högtalare i 50 år. R200AE är en jubileumsmodell, signerad av företagets grundare.
Högtalare till salongen Elipson Heritage XLS11 är franska – men ser ut som amerikanska monitorhögtalare från stereons guldålder.
Ta med bioljudet hem till vardagsrummet. Låter TV:n svagt och klent? Vi har testat fem prisvärda högtalare som botar mager bas och ger dig feta surroundupplevelser!
Bästa vi har hört En sådan födelsedagspresent de gröna högtalarna från Monitor Audio är! Här får man faktiskt allt på en gång.
QUAD ESL 63 – klassikern vi aldrig glömmer I högtalarnas Hall of Fame finns det en som borde stå för sig själv. I ett eget rum, inkopplad till en liten rörförstärkare. Som spelar Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk skulle bli helt hänförda av ljudet.
Ljud som inte tar plats Inbyggnadshögtalarna DALI Phantom K-60 LP kräver praktiskt taget inget utrymme på djupet.
Följ Ljud & Bild