TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

Gammal blir som ny

Högtalarkonstruktören Mats Andersen erbjuder nu en recycling av hans välkända QRS Signature

forfatter
Publicerad 2012-11-09 - 14:36

Kommer ni ihåg QLN Signature? Den var under en period synnerligen populär, framför allt i västsverige, och det såldes en hel del av den modellen under några år.

OLN var ju under många år baserat i Göteborg under ledning av konstruktören Mats Andersen, som sedan gick vidare till DLS där han på senare tid rönt stor framgång med att konstruera deras Flatbox koncept. Han är tillika konstruktör för QRS och har även ett finger med i en hel del andra projekt.

Men QLN Signature var det. Nu kan den lycklige innehavaren av denna högtalare få den recyclad av konstruktören själv. Det är Hi-Fi Consult i Sävedalen som kan erbjuda en uppgradering som bjuder på en ny och bättre diskant, nytt delningsfilter med komponenter av bättre kvalitet som ger lägre förluster, ny interndämpning, ny internkabling (Transparent) och nya terminaler. Den unika ”konstant-impedans” filtreringen bibehålls. Det hela ska resultera i mer dynamik, lägre distorsion och ett utsträckt frekvensområde både uppåt och nedåt – en (ännu) bättre högtalare med (ännu) bättre ljud alltså, om vi får tro konstruktören, som själv uför allt arbete.

Tveksam om det är värt det hela? Hos Hi-FI Consult står original och modifierad sida vid sida för provlyssning. 10.000 kostar kalaset och då ingår allt, även garanti, hälsar man från Hi-Fi Consult.

Vi på Ljud&Bild tycker det är ett kul projekt som också kan visa vad man faktiskt kan hämta ut idag från en äldre konstruktion.

www.hificonsult.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Växer med uppgiften Elipsons effektförstärkare verkar förrädiskt spinkig. Men i själva verket är den en tungviktare som får ut det bästa ur dina inspelningar.
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend