TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Capture One Mobile

Nu kan du redigera foton som ett proffs på din iPad.

forfatter
Publicerad 2022-07-05 - 16:27

Capture One Mobile är äntligen klar för nedladdning till iPad. Det kraftfulla redigeringsverktyget används ofta bland proffsen, och Capture One för dator är redan i sin 22:e version. Capture One liknar Adobe Photoshop, men är ett renodlat redigeringsprogram som är mer som en kraftfull version av Adobe Lightroom.

Den mobila utgåvan som nu kan laddas ner till iPad är en något enklare version av Capture One än den du använder på din dator. Tänk på Capture One Mobile som en förlängning av Capture One på din Mac, och du slår huvudet på spiken.

IPAD CAMPAIGN 1920x1080px 03
Capture One Mobile

Tanken med mobilversionen är att fotografen kan arbeta med bilderna på språng och fortsätta på datorn senare. Gränssnittet är inte identiskt, men alla som har arbetat med Capture One i studion kommer att känna igen verktygspaletterna på iPad-versionen. Av praktiska skäl är de möjliga att dölja och ta upp på pekskärmen när du behöver dem.

Capture One Mobile är kompatibel med Apple Pencil, så att du kan retuschera med precision, och bilderna kan överföras till Cloud File Transfer, för åtkomst till utvalda foton på flera enheter.

IPAD CAMPAIGN 1920x1080px 05
Cloud File Transfer

Det fungerar ungefär som Lightroom Mobile för iPad, och man har tillgång till alla de vanligaste redigeringsfunktionerna i mobilversionen av Capture One.

Man kan redigera jpeg- eller raw-filer från i stort sett vilken kamera som helst, och de kan delas med klienter, sociala medier eller laddas upp med ovannämnda Cloud File Transfer.

Capture One Mobile kan laddas ner nu, du får en veckas gratis provperiod, därefter kostar det 59 kr per månad att prenumerera. Capture One säger också att det snart kommer att finnas uppdateringar som ger tethering, lagermasker och fler funktioner som tar Capture One Mobile närmare funktionaliteten i skrivbordsversionen.

IPAD CAMPAIGN 1920x1080px 04
Capture One Mobile
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Läs också den här relaterade artikeln:

Foto-appar till iPad

Här är de bästa foto-apparna

Fotografer som behöver ett kraftfullt redskap kommer långt med en iPad och några av de bästa apparna.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Capture One Mobile redo för iPad Nu kan du redigera foton som ett proffs på din iPad.
Så förhindrar Apple App Store-bedrägerier År 2021 förhindrade Apple 1,6 miljoner riskabla och opålitliga appar och appuppdateringar från att lura användare.
Fler än 500 000 Huawei-mobiler infekterade av Joker-trojaner Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
Nu kan du titta på TikTok på TV! Snart kommer den populära TikTok-appen till Samsungs smarta TV-apparater.
Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra Samsung har startat samarbete med Google som nu lägger till företagets portfölj av Nest-produkter i SmartThings.
Ajöss till gratis Google-lagring Google varnar användare av Gmail, Drive och Foton – ditt innehåll kan raderas
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend