Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Capture One Mobile

Nu kan du redigera foton som ett proffs på din iPad.

Skrivet av / 2022-07-05 - 16:27
Capture One Mobile

Capture One Mobile är äntligen klar för nedladdning till iPad. Det kraftfulla redigeringsverktyget används ofta bland proffsen, och Capture One för dator är redan i sin 22:e version. Capture One liknar Adobe Photoshop, men är ett renodlat redigeringsprogram som är mer som en kraftfull version av Adobe Lightroom.

Den mobila utgåvan som nu kan laddas ner till iPad är en något enklare version av Capture One än den du använder på din dator. Tänk på Capture One Mobile som en förlängning av Capture One på din Mac, och du slår huvudet på spiken.

IPAD CAMPAIGN 1920x1080px 03
Capture One Mobile

Tanken med mobilversionen är att fotografen kan arbeta med bilderna på språng och fortsätta på datorn senare. Gränssnittet är inte identiskt, men alla som har arbetat med Capture One i studion kommer att känna igen verktygspaletterna på iPad-versionen. Av praktiska skäl är de möjliga att dölja och ta upp på pekskärmen när du behöver dem.

Capture One Mobile är kompatibel med Apple Pencil, så att du kan retuschera med precision, och bilderna kan överföras till Cloud File Transfer, för åtkomst till utvalda foton på flera enheter.

IPAD CAMPAIGN 1920x1080px 05
Cloud File Transfer

Det fungerar ungefär som Lightroom Mobile för iPad, och man har tillgång till alla de vanligaste redigeringsfunktionerna i mobilversionen av Capture One.

Man kan redigera jpeg- eller raw-filer från i stort sett vilken kamera som helst, och de kan delas med klienter, sociala medier eller laddas upp med ovannämnda Cloud File Transfer.

Capture One Mobile kan laddas ner nu, du får en veckas gratis provperiod, därefter kostar det 59 kr per månad att prenumerera. Capture One säger också att det snart kommer att finnas uppdateringar som ger tethering, lagermasker och fler funktioner som tar Capture One Mobile närmare funktionaliteten i skrivbordsversionen.

IPAD CAMPAIGN 1920x1080px 04
Capture One Mobile

Läs också den här relaterade artikeln:

Foto-appar till iPad

Guide till de fyra bästa foto-apparna

Fotografer som behöver ett kraftfullt redskap kommer långt med en iPad och några av de bästa apparna.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Spotify-appen blir smartare: lanserar personlig DJ med AI-teknik

Nu kan du titta på Yellowstone på Samsung TV

Nu kan du titta på TikTok på Samsung TV

Nu kan Samsung TV styra Philips Hue

Nu kan du ladda ner FIFA-appen

Huawei: Så går du runt HBO:s blockad

Rulla till toppen