TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Capture One på iPad

Äntligen kommer Capture One-bildredigering till iPad.

forfatter
Publicerad 2022-03-10 - 10:04

Man har kunnat redigera bilder på iPad och iPhone i många år. Då menar jag inte Apples grundläggande bildförbättringar, som redan finns inbyggt, utan i appar som Lightroom, Affinity Photo och Pixelmator.

Det är därför många fotografer som till exempel är Lightroom-användare ofta har en iPad med Lightroom och en Apple Pencil för fotoredigering. Det fungerar faktiskt utmärkt, vilket vi upptäckte i vårt test som du kan läsa mer om här:

Läs också Finare färger och mindre brus Capture One 20 är uppgraderingen du måste ha.

Det underlättar för arbetsflödet när man kan ladda upp bilderna till iPad – eller iPhone för den delen – och göra redigeringsjobbet ute i fält, så att säga. Men det har inte gått att göra med många fotografers favoritprogram, Capture One.

Men snart går det, för Capture One kommer till både iPad och iPhone. Och då pratar vi inte om ett Capture One i light-version, utan nästan om en fullversion som är anpassad till ett gränssnitt på en mycket mindre skärm än man brukar ha i en fotostudio.

C ONE desktop
Foto: Capture One

Capture One for iPad fungerar även med Capture One Live så att fler kan arbeta med samma filer. En betaversion väntas komma redan i april 2022.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ljusstark supervidvinkel 18 mm brännvidd gör att Panasonic Leica-objektivet fångar ännu mer av motivet.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Leica släpper svart Summicron 28mm f2 Kommer endast i få exemplar – med en förbättring man måste titta noga efter.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend