Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Capture One på iPad

Äntligen kommer Capture One-bildredigering till iPad.

Skrivet av / 2022-03-10 - 10:04
Capture One på iPad

Man har kunnat redigera bilder på iPad och iPhone i många år. Då menar jag inte Apples grundläggande bildförbättringar, som redan finns inbyggt, utan i appar som Lightroom, Affinity Photo och Pixelmator.

Det är därför många fotografer som till exempel är Lightroom-användare ofta har en iPad med Lightroom och en Apple Pencil för fotoredigering. Det fungerar faktiskt utmärkt, vilket vi upptäckte i vårt test som du kan läsa mer om här:

Läs också Finare färger och mindre brus Capture One 20 är uppgraderingen du måste ha.

Det underlättar för arbetsflödet när man kan ladda upp bilderna till iPad – eller iPhone för den delen – och göra redigeringsjobbet ute i fält, så att säga. Men det har inte gått att göra med många fotografers favoritprogram, Capture One.

Men snart går det, för Capture One kommer till både iPad och iPhone. Och då pratar vi inte om ett Capture One i light-version, utan nästan om en fullversion som är anpassad till ett gränssnitt på en mycket mindre skärm än man brukar ha i en fotostudio.

C ONE desktop
Foto: Capture One

Capture One for iPad fungerar även med Capture One Live så att fler kan arbeta med samma filer. En betaversion väntas komma redan i april 2022.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen