Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Canon EOS C400 med RF-bajonett

Video för proffsen, ljusstark vidvinkel och trådlös blixt.

Av / 2024-06-06 - 16:50
Canon EOS C400 med RF-bajonett

Låt oss ta den kanske mest intressanta nyheten först. Det nya RF 35mm F1.4L VCM kallas ett hybridobjektiv av Canon, som säger att det nya 35-mm-objektivet är utformat för både stillbilder och video. Det har en separat kontroll för bländaren – eller iris som det också kallas – med 11 blad som ska ge jämnare, ofokuserade bakgrunder. Även kallat bokeh.

Det ljusstarka objektivet är särskilt lämpligt för fotografering i svagt ljus, gatufotografering, bröllopsfotografering eller allmän fotografering. Till exempel resefotografering, och naturligtvis för videoinspelning.

Foto: Canon

Nya 35:an använder två fokusmotorer, både Nano USM-motor och en ny VCM, eller Voice Coil Motor. Canon säger att det ska innebära snabbare och mer exakt fokusering, med snabbare respons, till exempel om motivet rör sig snabbt i stillbilder eller videoinspelningar.

Canon lanserar också en helt ny trådlös blixt, Speedlite EL-10, som bara väger 284 g och kan styras med Canons Camera Connect på mobilen.

EL-10_CameraConnect_CameraConnect linkage_31A5213 EL-10_Smartphone_R8
<
>
Foto: Canon

EOS C400

Foto: Canon

Medan både 35:an och blixten är populära bland entusiaster och innehållsskapare är nya EOS C400 1 en videokamera anpassad för dokumentär-, broadcast-, reportage- och filminspelningar. Kameran skjuter video i 6K fullformat och har ett bakgrundsbelyst bildchip med hela 16 stegs dynamiskt omfång.

Den har grundläggande ISO-värden på 800, 3200 och 12800 ISO, om man väljer att filma i Canon Log 2 eller 3.

Foto: Canon

Kameran har Canons RF-fattning, vilket innebär att den kan användas med Canons breda utbud av objektiv i RF-serien. På insidan har den Dual Pixel CMOS AF II, som täcker hela bildchipet, och den har följfokus för djur, ansikte, öga och kropp.

Man kan spela in video i 12-bitars Cinema RAW Light LT/ST/HQ, med 4:2:2 10-bits XF-AVC, eller MP4-baserade XF-AVC S- och XF-HEVC S-format. Naturligtvis stöder kameran alla format som har stöd för professionella filnamn och metadata.

Foto: Canon

Sist men inte minst. Canon släpper också ett nytt Cine Servo-objektiv, som kan levereras med RF- eller PL-fattning. Objektivet med 7x optisk zoom och 17-120 mm brännvidd är baserat på det tidigare CN7x-objektivet och sägs ha ett antal uppdateringar för bättre prestanda och kompatibilitet.

Läs också Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Ny bildsensor och fasbaserad autofokus

Färgstark och kompakt systemkamera

Se Canons flaggskeppskamera

Här kan du spara mycket pengar

Äntligen kommer det mer optik för Canon

Kraftfull retroblixt

DJI ger manuella objektiv autofokus

Professionell video på iPhone

Ljusstark och kompakt zoom

Först med 8K-video

Flexibel monopod

Panasonic uppgraderar Lumix S5IIX

Rulla till toppen