Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Canon EOS R1 närmar sig

Lanseras 2024.

Av / 2024-05-19 - 20:52
Canon EOS R1 närmar sig

De har länge sagt att ja, det kommer att finnas ett flaggskepp över EOS R3, det tar bara längre tid. Men nu närmar det sig. Canon säger i ett pressmeddelande att det nya flaggskeppet – som naturligtvis kommer att kallas EOS R1 – kommer att lanseras mot slutet av 2024.

Det står inte mycket mer, förutom att ett helt nytt bildbehandlingssystem med avancerad Deep Learning kommer att ge kameran ”otroligt snabb och exakt motivigenkänning”. Allt tyder på att Canon riktar in kameran på sport och action, eftersom det också står:

”…Till exempel i bollsport där flera motiv korsar varandra kommer huvudmotivet att följas kontinuerligt, även om en annan spelare springer direkt framför huvudmotivet. Dessutom känner AF-funktionen ”Action Priority” igen motivets rörelser genom att snabbt analysera motivets status. I situationer under en match, där det är svårt att förutse vad som kommer att hända, kontrollerar funktionen automatiskt spelarens rörelse – t.ex. när han skjuter en boll – och identifierar vilken spelare som är huvudmotivet. Den ändrar också AF-bildrutan direkt, vilket hjälper fotografen att fånga de avgörande ögonblicken i matchen.”

Kameran kommer också att ha Canons DIGIC X-processor och en nyutvecklad DIGIC Accelerator-bildprocessor, som drivs av en ny CMOS-bildsensor i fullformat.

Foto: Canon

Kameran kommer sannolikt att sätta en ny standard för bildkvalitet och autofokus, och med det menar jag att den måste prestera bättre än EOS R3 med en 24 Mp stackad CMOS-sensor, som tar seriebilder med en hastighet av 30 bilder per sekund och har 1/64000s som snabbaste slutartid.

Kameran testas för närvarande i fält och det kommer förmodligen att finnas flera av dem vid årets fotbolls-EM i juni och juli, och vid OS senare i Paris.

Läs också Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Årets coolaste kamera?

Byggd för action

En lavin av nyheter från Canon

Ny bildsensor och fasbaserad autofokus

Färgstark och kompakt systemkamera

Se Canons flaggskeppskamera

Här kan du spara mycket pengar

Äntligen kommer det mer optik för Canon

Kraftfull retroblixt

DJI ger manuella objektiv autofokus

Professionell video på iPhone

Ljusstark och kompakt zoom

Rulla till toppen