Nyhet

Lightroom för M1 Mac-datorer

Flera penslar till Adobe Photoshop för iPad.
forfatter

För inte så länge sedan släppte Adobe Photoshop till Apples M1-processorer, vilket gav märkbart högre prestanda på MacBook-datorer med M1.

Nu har turen kommit för Lightroom Classic, men även Illustrator och InDesign som också uppdateras med fler funktioner. Till exempel Rotate View i IIllustrator.

Mobilversionen av Photoshop Express har fått fler retuscheringsfunktioner, bland annat borttagning av rynkor och möjligheten att redigera bort föremål.

En fiffig ny funktion är förmågan att förvränga och karikera bilderna man tagit med mobilen, i exemplet nedan har huvudet vridits med Head Tilt-funktionen i Photoshop Express.

Photoshop för iPad har fått fler penselverktyg som man kan ladda ner, det går också att göra egna om man vill.

I Lightroom har det dykt upp Premium Presets, som är färdiga ”filter”-funktioner. Nytt är också Edit Collaboration, där man kan dela bilder i Lightroom mellan olika plattformar – Windows, MacOS, iOS och Android.

 

Sist men inte minst finns Super Resolution, där man numera kan förstora en bild utan att introducera brus eller pixeleringar även i Lightroom-versionerna. Och inte bara i Photoshop.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.