TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Se trailern för Black Panther – Wakanda Forever

Marvel blåser nytt liv i Black Panther-serien.

forfatter
Publicerad 2022-10-05 - 15:46

En av de verkligt stora Marvel-framgångarna (en riktig Dark Horse) var Black Pantherfilmen, med den utmärkta Chadwick Boseman i huvudrollen.

Filmen hade premiär 2018 och gick som tåget på världsbiograferna. Redan våren 2019 började Disney/Marvel planera en uppföljare – men så kom chockbeskedet!

För två år sedan fick den då 43-årige Boseman ge upp sin kamp mot cancern.

Läs också Black Panther har vässat klorna för sista gången I fredags gick den amerikanska skådespelaren Chadwick Boseman bort.

Boseman (1977–2020) spelade i 43 filmer och serier i sin karriär, som började med tv-serien All My Children 2003. Han fick sitt stora kommersiella genombrott som superhjälte, med politisk udd, i Black Panther (2018); en karaktär (T’Challa/Black Panther) som han spelade i Captain America: Civil War, Black Panther, Avengers: Infinity War och Avengers: Endgame.

Black Panther – Wakanda Forever (Foto: Walt Disney / Marvel)

Men Marvel kunde uppenbarligen inte släppa sin framgångsformel, inte heller ville de ersätta Boseman i huvudrollen.

Den 9 november har uppföljarfilmen Black Panther: Wakanda Forever biopremiär, och nu har Marvel släppt den första trailern för den kommande storfilmen:

 

Enligt pressmeddelandet kan vi förvänta oss en actionfylld film som tar oss tillbaka till Wakanda, där Queen Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku, Okoye och Dora Milaje slåss, med hjälp av Nakia (Lupita Nyong’o) och Everett Ross (Martin Freeman), för att skydda sitt rike från yttre fiender efter kung T’Challas död.

Så vitt vi vet kommer Boseman inte att dyka upp i filmen, varken i tillbakablickar eller digitalt återskapad.

Regissören är Ryan Coogler (som också är ansvarig för manuset) och produceras av Kevin Feige. Filmen blir den 30:e (!) i MCU-serien, och den sista i den så kallade “fas fyra”.

Läs också Black Panther Pantern vässar klorna mot samhällsförtryck i en film som är en visuell fest.
BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER
<
>
Black Panther - Wakanda Forever (Foto: Walt Disney / Marvel)

Med tanke på att det snart bara är superhjältefilmer och remakes av gamla klassiker (á la Top Gun 2) som går bra på bio efter pandemin, bådar den efterlängtade lanseringen av den här filmen gott för en hårt prövad biografbransch.

Obs! Notera att Disney har valt att inte erbjuda Black Panther: Wakanda Forever som Premier Access-film på Disney+. En affärsmodell utvecklad under coronapandemin som orsakade en hel del problem bland stjärnorna, inte minst Scarlett Johansson klagade högljutt.

Läs också Black Widow till Disney+ Disney lanserar Marvel-storfilmen direkt på Disney+.
Black Panther – Wakanda Forever (Foto: Walt Disney / Marvel)

Lämna en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

Ny norsk stjärnregissör? Norsk debutregissör går direkt till toppen hos strömningsjätten.
Se sjöjungfrun återuppstå! Ännu en långfilm från Walt Disneys rika animationsskatt fast med levande skådespelare är på gång.
And the Oscar goes to... I januari fick Ruben Östlund tre uppskattande nomineringar från Oscar-akademien för Triangle of Sadness. I går kväll gick han (och resten av Norden) slokörade hem.
Stabil retro-krim på HBO Max Andra säsongen om den klassiska LA-detektiven har hittat formen, och stilen.
Ny dansk Netflix-thriller Netflix tillkännager premiärdatumet för ännu en dansk originalserie.
Följ Ljud & Bild