TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Releaser, juli 2021: Netflix, Disney+, Prime Video, HBO Nordic, Apple TV+, Paramount+, Viaplay

Här är de nya filmerna och serierna du kan strömma i juli – och nu kommer äntligen Natasha Romanoff.

forfatter
Publicerad 2021-07-01 - 15:16

De senaste 18 månaderna har, milt uttryckt, varit mycket speciellt (och krävande) för filmindustrin och biobranschen.

Som ett resultat av coronapandemin, med lockdown, social distansering och stängda biografer har storfilmerna från Hollywoods drömfabriker fått sina biopremiärer uppskjutna en efter en, eller har släpps direkt på någon av globala strömningstjänsterna (som till exempel Soul på Disney+).

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?

Disney+

En av de första filmerna som blev offer för myrkotteätande kineser var Marvel/Disneys Black Widow.

Den första Marvel-filmen med den ryska superhjälten Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) i huvudrollen skulle egentligen haft världspremiär 1 maj förra året – så blev det som bekant inte.

 

I typisk ”corona-stil” lanserar Walt Disney nu Black Widow samtidigt på utvalda biografer (7 juli) och på sin egen tjänst Disney+ (9 juli, ”Premier Access”).

PS! Visste du att delar av Black Widow faktiskt spelades in i Norge? Scarlett Johansson var på besök i ett par veckor 2019.

Scarlett Johansson under inspelningen av ”Black Widow”. (Foto: Walt Disney)

Andra höjdpunkter från Disney+ är äventyrsfilmen (baserad på en Disney World-attraktion!) Jungle Cruise, med Dwayne Johnson och Emily Blunt (30/7). Dessutom kommer en spinoff-serie av den gamla Tom Hanks-filmen Turner & Hooch (21/7).

Netflix

Netflix har ett digert sommarprogram med höjdpunkter som den nya svenska ungdomsserien Young Royals (1/7), säsong 2 av Outer Banks (30/7) och actionfilmen Gunpowder Milkshake (14/7), med Lena ”Game of Thrones” Headey, Carla Gugino och Karen Gillian i huvudrollerna.

15 juli släpps den andra säsongen av Never Have I Ever. Dessutom erbjuder Netflix en återförening med Bridget Jones, i uppföljaren Bridget Jones’ Baby (1/7).

Men det vi nog ser fram emot mest från Reed Hasting & Co är den andra säsongen av den eldiga spanska serien Sky Rojo (23/7).

 

Läs också Horor, kokain och hänsynslösa mord! Att 40 % av de spanska männen går på bordeller var en chockerande nyhet för oss – men bannemej om inte Álex Pina lyckas göra hejdundrande underhållning av tragedin.

Prime Video

Jezz Bezos & Co lockar abonnenterna med en ny psykologisk thriller-serie, Cruel Summer (26/7) och antologiserien Solos.

Vi rekommenderar också en titt på Kate Beckinsales nya actionkomedi, Jolt, som du kan se från 23 juli.

 

Sommarens stora filmsatsning är actionfyrverkeriet The Tomorrow War med Chris Pratt (från Guardians of the Galaxy och Jurassic World) i huvudrollen.

Ljud & Bild var dock inte helt övertygade om filmens förträfflighet. Läs recensionen här:

Läs också Chris Bang BOOM! Chris Pratt visar hur man massakrerar elaka aliens i en minst sagt töntig film.

HBO Nordic

Från HBO kommer inte särskilt många spännande nya titlar i juli, men håll ögonen öppna efter miniserien The White Lotus (12/7), säsong 2 av The Spanish Princess (12/7) och eventuellt den animerade FLCL: Progressive (26/7).

Godbiten i juli är förmodligen den tredje säsongen av Roswell, New Mexico, som du kan strömma från den 27 juli.

 

Apple TV+

Det är relativt ont om nya utgåvor från Apple TV+ i sommarvärmen, men säsong 2 av den trevliga komediserien Ted Lasso (23/7) är definitivt inte att förakta.

 

Fans av musikaler blir kanske fängslade av Keegan-Michael Key och Dove Cameron i den nya serien Schmigadoon! (16/7).

Paramount+

Nykomlingen i strömningsdjungeln visar FBI: Most Wanted (2/7), komediserien Cinema Toast (1/7), säsong 4 av The Syndicate (23/7), alla 6 säsonger av Madame Secretary (1/7) och de två filmerna The Special (1/7) och Into the Darkness (1/7).

Störst förväntningar har vi på den nya originalserien Interrogation (1/7), med Peter Sarsgaard i huvudrollen.

 

Viaplay

Vår nordiska tjänst Viaplay lockar till inomhustid med dramaserien Power Book III: Raising Kanan (19/7), kriminalserien Animal Kingdom (12/7) och sportdokumentären The Kings (1/7).

Om årets ”hemester” bjuder på riktigt mycket skitväder så kan du slå ihjäl tiden med samtliga 6 säsonger av Lost från och med 5 juli.

 

En komplett lista över alla nya titlar på de största strömningstjänsterna hittar du nedan. Mycket strömningsnöje – njut av sommarvärmen (och covid-vaccinet)

😊

Kung Fu Panda 3
[imdb style="white"]tt2267968[/imdb]
The Kings S01
[imdb style="white"]tt14442878[/imdb]
01.07.2021
The Chi S03
[imdb style="white"]tt6294706[/imdb]
01.07.2021
Sir Alex Ferguson: Never Give In
[imdb style="white"]tt8999372[/imdb]
01.07.2021
Nike’s Big Bet
[imdb style="white"]tt14403518[/imdb]
01.07.2021
Atame
[imdb style="white"]tt0101026[/imdb]
01.07.2021
Dark Habits
[imdb style="white"]tt0085496[/imdb]
01.07.2021
The Flowers of my Secret
[imdb style="white"]tt0113083[/imdb]
01.07.2021
Kika
[imdb style="white"]tt0107315[/imdb]
01.07.2021
Law of Desire
[imdb style="white"]tt0093412[/imdb]
01.07.2021

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Se trailer för nya Star Wars-serien på Disney+ Det kommer en ny Star Wars-serie från Disney+. Se den första riktiga trailern för Andor här.
Schweizisk splatter testar ny crowdfunding-modell Mad Heidi finansieras av fans som får del av vinsten om filmen blir en framgång.
Nu kan du strömma Game of Thrones i 4K-kvalitet *UPPDATERAD* 4K-versionerna av Game of Thrones säsong 1-8 är nu tillgängliga på HBO Max
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend