TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Recension The Tomorrow War

Tanketom sci-fi-splatter!

Chris Pratt visar hur man massakrerar elaka aliens i en minst sagt töntig film.

forfatter
Publicerad 2021-07-01 - 00:34
Karakter
Action
The Tomorrow War

Chris Pratt fick sitt stora internationella genombrott som charmig och snabbkäftad ”cowboy” i Guardians of the Galaxy (2014). Den synnerligen underhållande och opretentiösa science fiction-filmen gjorde mannen från Bride Wars till en superstjärna som blivit typecastad i tuffa actionroller (i filmer som The Magnificent Seven och Jurassic World).

Läs också Ny actionpackad trailer! Amazon Prime har släppt en trailer till den nya Clancy-filmen.

Nu har Jeff Bezos & Co på Amazon Prime Video kastat sig över ”boy wonder” och fått med honom i Chris McKays (Lego Batman) nya actionfilm.

2022, mitt under en VM-fotbollsmatch i Qatar får världen en chock när ett gäng tidsresenärer från 2052 anländer för att leverera ett viktigt budskap. Trettio år fram i tiden håller jorden på att förlora ett utplånande krig mot slemmiga utomjordingar som skjuter giftpilar. Enda hoppet för mänskligheten är att få soldater och civila från nutiden att resa framåt i tiden och besegra fienden.

Före detta elitsoldaten, numera läraren, Dan Forester (Pratt) bestämmer sig för att göra sin plikt i framtidskriget, främst för att rädda sin dotters framtid.

2052 hamnar han under ledning av Romeo Command (Yvonne Strahovski), en person han har en mycket speciell anknytning till. Tillsammans kokar de ihop en ”klyftig” plan för att bli av med aliens-avskummet.

 

The Tomorrow War Miami
Miami brinner! ”The Tomorrow War” (Foto: Prime Video)

The Tomorrow War är en salig blandning av Starship Troopers (en film som, trots allt, hade en djupare mening), Aliens, Terminator, Independence Day, Edge of Tomorrow och vilken Jerry Bruckheimer-film som helst från de senaste årtiondena. Allt med en omisskännlig, fadd 1980-talssmak.

Handlingen och den kaotiska plotten är av helt underordnad betydelse. Försök inte ens att hitta någon mening eller logik i berättelsen, vilket exemplifieras tydligt av när soldaterna från framtiden”förklarar” varför man inte bara kan resa till framtiden innan utomjordingarna fick överhanden. Här handlar allt om bang-for-the-bucks – och om det är ”din grej” så får du kulor, krut och splatter-effekter med hjärnsubstans och slemmiga utomjordingar i överflöd.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?

CGI-avdelningen har verkligen jobbat övertid, vilket för ofta bara blir ansträngande, tjatigt och alldeles för dataspelsaktigt. Allt känns overkligt och avlägset, så att man inte orkar engagera sig.

De patetiska försöken med känslomässiga ögonblick faller helt platta, som när Pratt (med en brusten röst, ackompanjerad av svulstig musik) mot slutet säger: ”For my best future, it turns out, was always right in front of me.”

Yvonne Strahovski, ”The Tomorrow War” (Foto: Prime Video)

Ett av de piggare rollvalen är Yvonne Strahovski (isdrottningen från Handmaid’s Tale) som hårdkokt forskare – filmens svar på Sarah Connor. Vi kommer definitivt att få se Strahovski i fler actionfilmer framöver, och det är bra!

Sammantaget är detta ganska så kaotisk och spretig film som du måste koppla bort både höger och vänster hjärnhalva för att få någon glädje av. Pratt gör ännu en gång ett kompetent jobb som actionhjälte, filmens bästa scen är faktiskt slutet när Pratt och hans pappa (JK Simmons), som han naturligtvis har haft ett mycket ansträngt förhållande till, kicks alien ass på en rysk glaciär. 3 stjärnor till en högst medioker, tanklös actionfilm.

The Tomorrow War The Tomorrow War The Tomorrow War The Tomorrow War The Tomorrow War
<
>
The Tomorrow War (Foto: Prime Video)

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Fakta
 • Prime Video
 • Release: 2 juli 2021
 • Regi: Chris McKay
 • Med: Chris Pratt, Yvonne Strahovski, J.K. Simmons, Betty Gilpin, Sam Richardson, Jasmine Mathews, Edwin Hodge
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2021
 • Längd: 2:20
 • Betyg: 3
IMDB Rating
The Tomorrow War Action, Adventure, Drama, Sci-Fi, Thriller | July 2, 2021 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Se trailer för nya Star Wars-serien på Disney+ Det kommer en ny Star Wars-serie från Disney+. Se den första riktiga trailern för Andor här.
Schweizisk splatter testar ny crowdfunding-modell Mad Heidi finansieras av fans som får del av vinsten om filmen blir en framgång.
Nu kan du strömma Game of Thrones i 4K-kvalitet *UPPDATERAD* 4K-versionerna av Game of Thrones säsong 1-8 är nu tillgängliga på HBO Max
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend