TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Releaser i februari 2022: Netflix, Disney+, HBO Max, Prime Video, Apple TV+, Paramount+, Viaplay

Här är alla nya filmer och serier du kan strömma i februari – och nu är Mrs. Maisel tillbaka!

forfatter
Publicerad 2022-02-02 - 09:07

Vi går definitivt mot ljusare tider!

Vi har precis tagit de första trevande stegen in i den sista (hela) vintermånaden, solen vandrar allt högre på himlen och de nordiska länderna lättar på de impopulära coronarestriktionerna.

Men det är fortfarande kallt ute, och kvällarna är långa och mörka – så för oss nordbor är det här den optimala årstiden att kura ihop sig i soffan med en kopp varm choklad och titta på en fängslande serie eller häftig actionfilm. Då är det bra om man har fyllt på strömningskontot, för de största aktörerna bjuder på mycket bra februariunderhållning.

Netflix

Den största av dem alla har en lokal godbit som en av månadens höjdpunkter. 17 februari kan du se säsong 2 av unge Wallander: Young Wallander: Killer’s Shadow, med Adam Pålsson i huvudrollen som Kurt Wallander.

 

Dessutom kan du (25 februari) se uppföljaren till Vikings, nykomlingen Vikings: Valhalla, där handlingen utspelas ungefär 100 år efter Vikings. Huvudrollerna spelas av Pollyanna McIntosh, Frida Gustavsson och Jóhannes Haukur Jóhannesson.

 

Om du föredrar romantiskt sydstatsdrama i stället, med starka kvinnliga karaktärer i huvudrollerna, kan du se fram emot andra säsongen av Sweet Magnolias. Släpps redan 4 februari.

Läs också Såpopera-aktig sydstatskliché Tre barndomsväninnor skrattar, gråter, kämpar och dricker sig igenom sina högst ordinära, men ack så konstlade, liv i den charmiga sydstatsstaden.

För övrigt vill vi rekommendera Steve Carell och John Malkovich i absurd komediform, i andra säsongen av Space Force (18/2).

 

Läs också Space Farce! Steve Carell är en strålande, självcentrerad stjärngeneral som fått Trumps absurda uppdrag att skicka människor till månen igen.

Andra seriehöjdpunkter är Inventing Anna (11/2), The Tindler Swindler (2/2), Love is Blind, säsong 2, One of Us is Lying (18/2) och Murderville (3/2). Dessutom vill vi lyfta fram två filmsatsningar: actionkriminalfilmen Fistful of Vengeance (17/2) och den italienska fantasyrysaren (med en skvätt romantik!) Don’t Kill Me (Non mi uccidere) (20/2).

 

Disney+

Månadens självklara höjdpunkt från Musse Pigg & co är den nya vuxenserien Pam & Tommy.

En före detta glamourmodell/TV-stjärnas skandalomsusade liv, med en legendarisk (läckt?) sexvideo, är förmodligen inte det första man förknippar med The Walt Disney Companys kärnfamiljvärderingar, men nu kommer miniserien om det (milt uttryckt) stormiga förhållandet mellan Pamela Anderson och Tommy Lee på Disney+.

Miniserien handlar om det turbulenta förhållandet mellan den före detta Playboy-modellen och Baywatch-stjärnan Pamela Anderson (Lily James) och Mötley Crüe-trummisen Tommy Lee (Sebastian Stan), framför allt om vad som hände efter den beryktade sexvideon läcktes. De tre första avsnitten släpps 2 februari.

 

I slutet av månaden kommer den efterlängtade uppföljaren till Kingsman-filmerna, The King’s Man. I actionäventyret ser du Ralph Fiennes, eldiga Gemma Arterton och Rhys Ifans. Släpps 23 februari.

 

Om du är lite mer auteur-inriktad får du inte missa Wes Andersons senaste film, The French Dispatch (16/2).

The French Dispatch ger liv åt historier från det sista numret av en amerikansk tidskrift, publicerad i en fiktiv fransk stad på 1900-talet. Den stjärnspäckade skådespelarensemblen består av Benicio Del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand och Timothée Chalamet.

21 februari släpps säsong 11B (!) av The Walking Dead, och thrillerdramat No Exit kan strömmas från den 25:e.

 

HBO Max

Lika självklart som att Pam & Tommy är månadens höjdpunkt på Disney+, är science fiction-äventyret Raised By Wolves, säsong 2 februaris största godbit på HBO Max.

Vi får se en jord som härjats av slitsamma religiösa konflikter, terror och ett krigshelvete utan motstycke. Planeten anses vara obeboelig och den segrande parten, den romerskinspirerade och fanatiskt religiösa Mithras-sekten ägnar sig åt ett ändlöst sökande efter nya beboeliga världar i galaxer långt, långt borta.

På den karga stenöken-planeten Kepler-22b landar ett litet rymdskepp med två androider och frusna mänskliga embryon ombord. Deras ateistiska skapare har gett dem ett syfte: att föda upp friska människobarn, uppfostra dem i en ateistisk och pacifistisk riktning – och låta dem bli den nya hörnstenen i mänsklighetens framtid.

Sir Ridley Scott är verkställande producent och har regissera de två första avsnitten av säsong 1. Den andra säsongen har premiär 4 februari.

Februari bjuder på många spännande serienyheter på HBO Max, en av månadens höjdpunkter är återseendet av väninnorna Lila och Elena i den tredje säsongen av My Brilliant Friend, som bygger på de bästsäljande böckerna av Elena Ferrante. Vi säger dessutom farväl till Killing Eve när den fjärde och sista säsongen har premiär 27 februari.

Steven Soderbergh har regisserat filmen Kimi, en thriller med Zoë Kravitz i huvudrollen.

Det finns också många Warner Bros-filmer att välja mellan, nya titlar kommer att dyka upp 45 dagar efter de haft biopremiär. Nya filmer på HBO Max inkluderar nu Judas and the Black Messiah, Clint Eastwoods Cry Macho och den prisbelönta biografiska King Richard med Will Smith i huvudrollen.

Dessutom kan du redan från 8 februari se den nya Matrix-filmen The Matrix Resurrections.

I The Matrix Resurrections återvänder vi till en värld med två verkligheter: den ena är vardagen, den andra är det som döljer sig bakom. För att ta reda på om hans verklighet bara är en fysisk eller mental konstruktion, och för att verkligen lära känna sig själv, måste Mr Anderson (Keanu Reeves) ännu en gång välja om han ska följa den vita kaninen.

Andra höjdpunkter är de nya serierna från DC-universumet: Naomi (3/2), The Cleaning Lady (3/2), The Girl Before (10/2), State of the Union (14/2), Snowfall (26/2) och The Fallout (1/2).

 

 

Prime Video

Jeff Bezos & Cos senaste storsatsning är serieadaptionen av Lee Childs romanserie om den ensamma, före detta elitsoldaten Jack Reacher. Säsong 1 av Reacher kan ses från den 4 februari.

Läs också Testosteron-action! Prime Video återupplivar Lee Childs Reacher – men gör inga försök att modernisera den överdrivne machomannen.
Reacher sesong 1 1

Lee Childs enmansarmé och testosteronklump Jack Reacher har filmatiserats tidigare. Två filmer (2012 och 2016) blev det med Tom Cruise i huvudrollen – men utan att det resulterade i några rejäla kassasuccéer.

Nu försöker sig Prime Video på en serie om ”neandertalaren” som lever sitt liv som en rastlöst vandrande enstöring, känslomässigt avtrubbad som han är. Serien har absolut en lite gammaldags charm, men modern, intelligent och innovativ är definitivt inga klisterlappar vi vill sätta på Reacher.

 

För de lite mer kvalitetsmedvetna finns ytterligare en seriehöjdpunkt i februari: The Marvelous Mrs Maisel, säsong 4.

Serien handlar om sköna händelser i den livsbejakande Midge Maisels (Rachel Brosnahan, House of Cards) vardagliga liv.

Midge växer upp som en ung, plikttrogen hemmafru i en välmående och konservativ judisk miljö i New York på 1950-talet.

Efter ett havererat äktenskap, och ett par drinkar för mycket, uppenbarar sig hennes perfekta komiska talang – och Midge börjar (till föräldrarnas stora förtvivlan) försörja sig som ståuppkomiker! Inte ett särskilt vanligt kvinnligt yrke för 70 år sedan.

Rachel Brosnahan är ett fynd som den eldiga, bångstyriga och smittsamt sprudlande Midge Maisel.

Serien bjuder på fräck och originell humor, en titt på 1950-talets könsroller, fascinerande karaktärer, underbara kostymer och en nästan perfekt tidskänsla och musikspår. Säsongspremiären är 18 februari.

Andra höjdpunkter är Time is Up (4/2), The Hating Game (10/2) och I Want You Back (11/2).

 

Apple TV+

 

Det måste medges att det faktiskt är ganska långt mellan seriehöjdpunkter på Apple TV+, men om strömningstjänsten inte är bäst på kvantitet så får de ofta höga poäng på kvalitet. Vi har därför höga förväntningar på nykomlingen och thrillerserien Suspicion.

Den häftiga actionhjältinnan Uma Thurman, som blev legendarisk i sin roll som ”The Bride” i Quentin Tarantinos två Kill Bill-filmer, har varit en relativt sällsynt gäst på filmduken i TV-rutan de senaste 7–8 åren.

Nu har Apple TV+ fått henne att lämna sitt uppehåll och gett henne huvudrollen i thrillerserien Suspicion.

Thurman spelar den framgångsrika affärskvinnan Katherine Newman som hamnar i en riktig knipa. Newman blir kidnappad på ett hotell i New York, vilket leder till en katt-och-råtta-lek om vem som är skyldig.

FBI:s huvudmisstänkta är fyra britter som befann sig på hotellet när brottet begicks. Kan de bevisa sin oskuld, och är de verkligen oskyldiga?

Premiär 4 februari.

Andra höjdpunkter är Ben Stillers nya dramaserie Severance, med Adam Scott (18/2) i huvudrollen, samt dokumentärserien Lincoln’s Dilemma (18/2).

 

Paramount+

Star Trek är i fokus för Paramount i februari, med säsong 4B av Star Trek Discovery (11/2), samt den nya animerade serien Star Trek Prodigy (11/2).

 

Om du är fascinerad av Bill Cosbys fall kan du se den nya dokumentärserien We Need to Talk About Bill Cosby (5/2).

Men vad du ABSOLUT inte får missa på Paramount+ i februari är avsnitt 7, 8, 9 och 10 (säsongsavslutning!) av Taylor Sheridans fantastiska western-epos: 1883!

1883, säsong 1 (Foto: Paramount+)

 

Viaplay

I februari återvänder äntligen Pørni till Viaplay. Den kritikerrosade norska serien är tillbaka i en andra säsong med den färgstarka familjen Middelthon (med Henriette Steenstrup i en glansroll) och den dagliga kampen om att klara av alla livets vedermödor.

Den 20 februari kan du se Josephine Bornebuschs och Jonas Karlssons nya serie Harmonica.

En dramaserie i fem delar om musik, kärlek och om att hitta ett hem. Karlsson och Bornebusch har skrivit manus, originalmusik och spelar huvudrollerna i serien som är regisserad av Bornebusch. Alla fem avsnitten av Harmonica har premiär 20 februari på Viaplay.

 

Bland månadens övriga nyheter på vår nordiska strömningstjänst finns en dokumentärserie om Natascha Kampuschs otroliga skräckhistoria.

Natascha Kampusch – A Lifetime in Prison är en helt ny Viaplay-dokumentär om livet i fångenskap och det svåra mötet med en värld på andra sidan, där offrets skuld överskuggar friheten. Dokumentären har världspremiär på Viaplay 24 februari.

I februari kommer dessutom TROM, om jakten på sanningen efter ett mystiskt försvinnande på Färöarna.

För en komplett lista över alla nya titlar hos den största streamingtjänsten, se nedan. Mycket strömningsnöje – och ha en riktigt skön avslutning på vintern 😊

Raising Dion S02
Raising Dion Drama, Sci-Fi | October 4, 2019 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
01.02.2022
My Best Friend Anne Frank
Mijn beste vriendin Anne Frank Drama | September 9, 2021 (Netherlands) Summary:
Countries: NetherlandsLanguages: Dutch, German, Hungarian
01.02.2022
Gabby’s Dollhouse S4
Gabby's Dollhouse Animation, Short, Adventure, Comedy, Family, Fantasy, Musical | January 4, 2021 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
01.02.2022
Inheritance
Inheritance Drama, Mystery, Thriller | May 22, 2020 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
01.02.2022
Bad Grandpa
Bad Grandpa Comedy | October 25, 2013 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
01.02.2022
Bad Grandpa .5
Bad Grandpa .5 Comedy | June 3, 2014 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
01.02.2022
Mara
Mara Crime, Horror, Mystery, Thriller | September 7, 2018 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
01.02.2022
High Fidelity S01
High Fidelity Comedy, Drama, Romance | February 14, 2020 (United States) Summary:
02.02.2022
Just Roll with It S02
Just Roll with It Comedy, Family | June 14, 2019 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
02.02.2022
Pam & Tommy S01
Pam & Tommy Biography, Drama, Romance | February 2, 2022 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
02.02.2022
Storm Rising S01
Storm Rising Reality-TV | October 3, 2021 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
02.02.2022
Dark Desire S02
Dark Desire Drama, Mystery, Thriller | July 15, 2020 (United States) Summary:
Countries: MexicoLanguages: Spanish
02.02.2022
The Tinder Swindler
The Tinder Swindler Documentary, Crime | February 2, 2022 (United States)
Director: Felicity Morris
Summary:
Countries: United KingdomLanguages: English
02.02.2022
MeatEater S10 Part 2
MeatEater Documentary | January 1, 2012 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
02.02.2022
Murderville S01
Murderville Comedy, Crime, Mystery | February 3, 2022 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
03.02.2022
Finding Ola S01
Finding Ola Comedy, Drama | February 3, 2022 (United States) Summary:
Countries: EgyptLanguages: Arabic
03.02.2022
Kid Cosmic S03
Kid Cosmic Animation, Short, Action, Adventure, Comedy, Family, Fantasy, Sci-Fi | February 2, 2021 (United States) Summary:
Countries: United States
03.02.2022
The Cleaning Lady S01
The Cleaning Lady Crime, Drama, Thriller | January 3, 2022 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
03.02.2022
Naomi S01
Naomi Action, Adventure, Drama, Sci-Fi | January 11, 2022 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
03.02.2022
Fantastic Mr. Fox
Fantastic Mr. Fox Animation, Adventure, Comedy, Crime, Drama, Family | November 25, 2009 (United States) Summary:
Countries: United States, United KingdomLanguages: English, French
04.02.2022
The Help
The Help Drama | August 10, 2011 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
04.02.2022
India’s Wild Leopards
India's Wild Leopards Documentary, Short | February 26, 2020 (Netherlands) Summary:
Countries: IndiaLanguages: English
04.02.2022
Torn
Torn Documentary | December 3, 2021 (United States) Summary:
04.02.2022
Suspicion S01
Suspicion Crime, Drama, Thriller | February 4, 2022 (United States) Summary:
Countries: United Kingdom, United StatesLanguages: English
04.02.2022
Sweet Magnolias S02
Sweet Magnolias Drama, Romance | May 19, 2020 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
04.02.2022
Through My Window
Through My Window Comedy, Drama, Romance | February 4, 2022 (United States) Summary:
Countries: SpainLanguages: Spanish, English
04.02.2022
Looop Lapeta
Looop Lapeta Action, Comedy, Crime, Romance, Thriller | February 4, 2022 (United States) Summary:
Countries: IndiaLanguages: Hindi
04.02.2022
Reacher S01
Reacher Action, Crime, Drama, Thriller | February 4, 2022 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
04.02.2022
Raised by Wolves S02
Raised by Wolves Drama, Fantasy, Sci-Fi, Thriller | September 3, 2020 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
04.02.2022
My Brilliant Friend S03
My Brilliant Friend Drama | November 18, 2018 (United States) Summary:
Countries: Italy, United StatesLanguages: Italian, Neapolitan
07.02.2022
Love Is Blind: Japan S01
Love Is Blind: Japan Reality-TV, Romance | February 8, 2022 (United States) Summary:
Countries: JapanLanguages: Japanese
08.02.2022
Ms. Pat: Y’all Wanna Hear Something Crazy?
Untitled Patricia Williams/Netflix Project Comedy | February 8, 2022 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
08.02.2022
Child of Kamiari Month
Kamiarizuki no kodomo Animation, Drama, Fantasy, Mystery | October 8, 2021 (Japan) Summary:
Countries: JapanLanguages: Japanese
08.02.2022
Spontaneous
Spontaneous Comedy, Horror, Romance | October 2, 2020 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
08.02.2022
Fresh Off the Boat S01
Fresh Off the Boat Comedy | February 4, 2015 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
09.02.2022
Fresh Off the Boat S02
Fresh Off the Boat Comedy | February 4, 2015 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
09.02.2022
Fresh Off the Boat S03
Fresh Off the Boat Comedy | February 4, 2015 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
09.02.2022
Fresh Off the Boat S04
Fresh Off the Boat Comedy | February 4, 2015 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
09.02.2022
Fresh Off the Boat S05
Fresh Off the Boat Comedy | February 4, 2015 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
09.02.2022
Fresh Off the Boat S06
Fresh Off the Boat Comedy | February 4, 2015 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
09.02.2022
It’s Always Sunny in Philadelphia S15
It's Always Sunny in Philadelphia Comedy | August 4, 2005 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
09.02.2022
Raven’s Home S04
Raven's Home Comedy, Family | July 21, 2017 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
09.02.2022
09.02.2022
Ideias à Venda S01
Reality-TV | February 9, 2022 (Brazil) Summary:
Countries: BrazilLanguages: Portuguese
09.02.2022
Disenchantment S04
Disenchantment Animation, Action, Adventure, Comedy, Fantasy | August 17, 2018 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
09.02.2022
The Privilege
Das Privileg Horror | February 9, 2022 (Germany) Summary:
Countries: GermanyLanguages: German
09.02.2022
Catching Killers S02
Catching Killers Documentary, Crime, Mystery | November 4, 2021 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
09.02.2022
Smiling Friends S01
Smiling Friends Animation, Short, Comedy | April 1, 2020 (United States) Summary:
Countries: United States, AustraliaLanguages: English
09.02.2022
Until Life Do Us Part S01
Até Que a Vida Nos Separe Drama | February 3, 2021 (Portugal) Summary:
Countries: PortugalLanguages: Portuguese
10.02.2022
Into the Wind
Pod wiatr Comedy, Drama, Romance, Sport | February 10, 2022 (United States) Summary:
Countries: PolandLanguages: Polish
10.02.2022
Annons

Senaste artiklar:

1 svar på ”Releaser i februari 2022: Netflix, Disney+, HBO Max, Prime Video, Apple TV+, Paramount+, Viaplay”

Lämna en kommentar

Här är den första Indy-trailern Den 30 juni 2023 är premiärdagen för 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'. Nu har den första trailern kommit ut.
Svensk deckare från Disney Disney gör serie av den svenska kriminalsuccén Koka björn.
Fungerar Willow-magin 2022? Disney försöker andas nytt liv i 80-talsklassikern.
Kommer redan i december! SkyShowtime släpper idag en ny trailer för Taylor Sheridan-serien 1923 - och tidigarelägger premiären!
Stallone gör en underhållande comeback Sly Stallone gör en mer än hygglig comeback som seriös skådespelare i en ojämn maffiakomedi.
Ny dansk Netflix-serie har premiär 5 januari 2023 Serien består av sex avsnitt, och bland skådespelarna finns Zlatko Buric, Mikael Bertelsen och Mads Brügger.
Följ Ljud & Bild